tisdag, februari 13, 2024

Nummerbyrån

59

-Ja 59 %, nästan sex av tio av alla svenskar, åt minst en semla på fettisdagen 2023, vilket blev ett rekord. Vi petade då i oss sammanlagt omkring åtta-nio miljoner gräddiga bullar med mandelmassa. Relativt få var hembakade. Det verkar också som om den klassiska semlans popularitet är ohotad, trots ideliga försök att förnya den. Såg en variant med inkråm av queso y dulce och salta mandlar ... nej tack! Men nog har de blivit dyra om man går till "riktiga" bagerier? Jag fick betala 59 kronor styck, är mycket tveksam till om den bullen kan vara värd sitt pris. Vet att en mycket billigare variant jag ätit, från 7-Eleven, smakade alldeles utmärkt. Den kostade mindre än hälften ... 

10 kommentarer:

  1. Jag la ju upp en variant som var till och med 10 kronor dyrare än din. Tror det vara liknande "konstiga" ingredienser
    Grannen bjöd på "äkta" semlor idag. Tror de kostade 2st för 75 kronor. 1st kostade 40 om jag minns rätt. Har inte ätit upp semlan än;-) Åt dock en wienersemla häromveckan. Den var riktigt god tyckte jag, efter att jag skrapat bort all mandelmassa.
    Hos Gateau i Täby Centrum gör dom semlorna på beställning. Så där kan man välja en semla utan mandelmassa. McDonaldsprincipen gäller alltså - på beställning it is.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min semla - som också gjordes inför mina ögon - var i alla fall god. När jag var liten fick jag semla utan mandelmassa, vi hade en granntant som hade bageri och så funkade det med specialare!

      Radera
  2. LillaSyster7:31 em

    Jag köpte två för 50kr gjorda av stadens
    Icamaxí´s egna bageri- och så mycket godare än många bagerier på stan kan åstadkomma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också ätit Ica-variant, helt ok.

      Radera
  3. Jag ingick inte i de procenten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla kan ju omöjligt gilla semlor!

      Radera
  4. hade besök av svärdotter och två barnbarn, köpte 2 semlor, vi fick en halvbitar, jättegott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. mandelmassa med mandelbitar, jättegott

      Radera
    2. 33 kr för två, och riktigt goda!

      Radera
    3. Rena fyndet, det där med större mandelbitar är gott!

      Radera