lördag, februari 24, 2024

Dagens ord 140

LUFTSLIPS

-Det är tricket för slipshatare! På engelska: "air tie". Man knäpper alla skjortans knappar ända upp i halsen, men sedan är det stopp. Ingen slips ens av finaste siden kommer in under den kragen. Begreppet lanserat av bl a brittiske filmregissören David Lynch som innerligt avskyr den där modeaccessoaren för män. Fast i höst går slipsen mot en renässans, om man får tro Susanne Ljung i Dagens Nyheter.

4 kommentarer:

 1. jag har ingen åsikt om männens utstyrsel, var och en får klä sig efter egen smak. Familjens fyra män har alla olika stilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl jättebra om man vet vad man trivs i och väljer därefter. Borde alla göra. Män och kvinnor.

   Radera
 2. Har aldrig hört talas om varken "luftslips" eller "air tie". Skrattar lite här. På BBC är det ju nästan "tvång" för nyhetsuppläsarna att bära slips. En nyhetsuppläsare med indiskt utseende (född i England) har löst problemet på sitt sätt - han bär farfarsskjortor. Skitsnyggt och omöjligt att använda en slips med. Uppfinningsrikt tyckte jag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att det är jättesnyggt med slips, men visst fattar jag att det kan kännas rejält obekvämt! I svensk tv är inte slipstvånget lika 100 %igt men de flesta har snara om halsen ändå.

   Radera