lördag, december 15, 2018

Blommor, märk väl!

Om man som jag gillar blommor i allmänhet och orkidéer i synnerhet sätter det sina spår. Alltså har jag i skrivande stund nyss utslagna eller väldigt sprickfärdiga knoppar i åtta krukor med brudorkidéer på mina fönsterbrädor. Stolt betraktar jag dem, och skryter med dem, som ni märker.

Det är förstås svårt att kalla dem för julblommor, men jag är glad ändå! Knepigt var det några år när en gul orkidé envisades med att blomma precis till jul. Den passade väldigt dåligt ihop med hyacinter, julstjärnor och tulpaner.

Ibland måste ju ändå orkidébeståndet förnyas, och då får man per automatik med något som funkar perfekt som bokmärke.
Phalaenopsis är latinska namnet som präntas in när man lägger plastbiten mellan boksidorna.

Att inventera förrådet av bokmärken är ett initiativ från Boklysten, som får oss att, lördag efter lördag, visa vad vi har för att undvika att tappa bort oss mitt i läsningen. Kul om fler visar sina hjälpmedel för att hålla ordningen!

Orkidé av "hemgjord" typ.
Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. vackert och smart, en variant jag inte kommit på...

  SvaraRadera
 2. Vackert! Du har all anledning att stoltsera med dina orkidéer.

  SvaraRadera
 3. Har haft "riktiga" orkidéer i över 10 år som jag bytt ut med jämna mellanrum. Men senaste gången jag var på IKEA för att köpa nya fastnade jag för konstgjorda - jag som aldrig någonsin haft en sådan blomma i mitt hem. De är otroligt välgjorda men samma feeling som med de riktiga är det förstås inte. Dessutom är de precis likadant tillverkade, vilket jag inte såg förrän jag kom hem. Så jag kan inte vända dem åt samma håll, haha. Får väl se hur länge jag står ut med dem...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några konstgjorda blir det inte hos mig, även om de gör dem väldigt naturtrogna nu för tiden. Men det är en viss charm attspana efter nya knoppar - och hitta dem!

   Radera
 4. Du har då verkligen gröna fingrar. Älskar orkidéer som är såååå vackra. Tyvärr har alla våra orkidéer haft en livslängd på max en vecka. Så vi har slutat köpa nya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har väl vattnat ihjäl dem. En liten slurk en gång i veckan, det är vad mina får och verkar väldigt nöjda med. Sen trivs de nog i mina fönster också, inte i söder.

   Radera