torsdag, december 06, 2018

Krogtrivsel

Det har hampat sig så att jag ätit på restaurang ovanligt ofta den här hösten. Olika sorters krogar, olika prisklasser, samtliga dock belägna tämligen centralt i Stockholm.
Detta har gett mig anledning att fundera över en sak: varför är det så glest mellan klädkrokarna nu för tiden?

Blomma kanske 7 cm hög på bordet på APO, Asian Post Office.
Man förväntas ha sitt ytterplagg upphängt över stolsryggen, verkar det. Trots att stolen inte alls har en form som lämpar sig för det. Rocken/jackan/kappan glider ner mot fötterna, blir trampad på. Sjalen/halsduken går samma väg. Varken praktiskt eller hygieniskt, bara lortigt.

Och råkar det finnas någon sorts upphängningsanordning (för det gör det ju ibland trots allt) blir den åtminstone så här års full. OK, ingen saknar den där bemannade garderoben där en enkel kappa gick upp i värde med sisådär 20 procent av inköpspriset varje gång den skulle kvitteras ut, men mellanläget, alltså gratis klädkrok, borde alla matserveringar satsa på!

En annan trivseldetalj som förhöjer stunden vid matbordet är en levande blomma. Där prutar man också. Naturligtvis, kan jag tänka, på grund av begränsad hållbarhet och höga priser. Men en liten färgklick piggar upp. Den ska inte vara av plast, dock, då är det bättre att vara utan! Och så får den inte hindra gästernas blickar att mötas över tallrikarna.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. inget jag saknar, garderobsvakter ät ju inget modernt yrke... på sjukhus får en släpa på sin jacka, hos doktorn finns det krok. På gymmet hänger jag min kappa men tar inte med mig mina finaste skor... På Ica håller jag hårt i min kundvagn, hört om tanter som blivit av med både kappa och handväska.
  På allmänna toaletter saknar jag däremot en krok att hänga handväskan - så den inte börjar brinna...

  SvaraRadera
 2. Det är krokarna jag saknar, inte de bemannade garderoberna! Och ja, i ditt fall kan ju avsaknad av krok bli en brännhet fråga ...

  SvaraRadera
 3. Det har jag faktiskt inte tänkt på - krokarna alltså. Måste medge att jag för det mesta slänger jackan över stolryggen. För annars måste jag ju tömma fickorna först. Å lat som jag är så...
  Håller dock med dig om svårigheterna med kappor och långa jackor.
  Plast- och tygblommor borde förbjudas. Det räcker med en liten blomma i en vas för att höja trivselfaktorn.

  SvaraRadera
 4. Jag fick en liten krok man skulle ha i handväskan. När man är ute så ska man hänga kroken på bordet och i kroken sedan handväskan. Har aldrig hänt men den är väldigt fin! Står Emma på den.

  Gillar inte heller när det saknas på toaletter för hur mysigt är det att lägga något på golvet på en allmän toalett? Hur äckligt som helst! Orsaken ska tydligen vara för att folk inte ska kunna hänga sig i krokarna. Har ingen aning om det är en skröna eller inte. Kan ju inte vara svårt att fixa en krok där maxbelastning är 20 kg eller så.

  En enkel blomma eller kvist i ett glas är jättesött! Återanvänd kryddburkar, flaskor och liknande. Med ett band kring är det ingen som ser det - eller så uppskattas det bara!

  SvaraRadera
 5. har blött ner några handväskor under kranar som börjar spruta vatten automatiskt...

  SvaraRadera