lördag, december 22, 2018

När "lenrösten" ringer ...

"Ge mig inga fler val, när det gäller någonting. Speciellt inte telekombolag. Jag uthärdar inte att det ringer i en svettig kassakö och när jag äntligen trasslat fram mobilen smeker den lenaste röst fram ett: 'Hej Karin'. Det är när någon säger ens namn med lenrösten som man inser att det är fara å färde."

-Karin Thunberg listar i dag i sin krönika i Svenska Dagbladet saker hon kan vara utan när hon blickar fram mot år 2019. De där telefonsamtalen har vi alla fått, och irriterats av. Förhoppningsvis har de flesta motstått och aldrig råkat illa ut. Men en och annan trillar dit på den där "lenrösten" ... så jag delar gärna den önskningen.

5 kommentarer:

 1. Ja den där lenrösten tömde nästan hela min mammas bankkonto. Hon började bli dement och hade svårt att säga nej. Dessutom trodde hon på allt de sa. Jag var tvungen att skaffa henne den mobil med kontantkort även om hon inte kunde förstå varför hon inte fick ha kvar sin fasta telefon. De är som hyenor, ingen idé att försöka prata med dem. De ringde bara upp igen när man inte var närvarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemskt, så synd om din mamma! Och så hjärtlöst att ta det där jobbet som ju helt enkelt går ut på att slå blå dunster i ögonen på oskyldiga människor.

   Radera
 2. jag har NIXat både den antika hemtelefonen - bor i vårt slott på landet utan fiber - och min antika mobil (ärvt av sonen) och meddelat Skatteverket (genom bankID) att de inte får sälja vår adress till någon

  SvaraRadera
 3. Håller helt med! Eller när det hurtigt frågar "hur mår du idag då? På senare tid har jag börjat blockera uppringarna, vilket fungerar utmärkt!

  SvaraRadera