måndag, december 24, 2018

God jul!

Välkomnande tomte utanför Göteborgs central.
Tänkte att dagens läsning får bli en repris, en julig text från 2005. Men jag står fortfarande för vartenda ord och hoppas att du kanske får ett aldrig så litet leende på läpparna under läsningen!
God jul!

JULEN KRÄVER RÖDA TROSOR

Vissa högtider kräver röda rosor.
Julen kräver röda trosor.
På annat sätt kan man inte tolka tidningarnas annonser eller de otaliga reklamblad som dunsar in i brevlådan så här års.
Och det ska naturligtvis inte bara vara röda trosor, det ska självklart vara en matchande behå också.

De här reklamkampanjerna riktar sig förstås inte till den kundkrets som är expert på just damunderkläder – dvs kvinnorna själva.
Å nej, den siktar rakt in i mannens hemligaste vinklar och vrår. För det är allmänt bekant att förunderligt många damer föräras tjusiga små underfundigheter i vackra paket när tomten knackar på. Ofta betydligt dyrare plagg än vad de själva skulle kosta på sig. Dessutom är det, jag har det från säker källa, lätt så att storleken inte är helt rätt.

Mannen har nämligen handlat till drömbilden av kvinnan i sitt liv. Med resultatet att behån är för stor och trosorna för små. Kanske har han dessutom glömt att vända på trosan och därmed missat att det är en stringmodell, som han förvisso aldrig sett i sin egen hemmiljö annat än på bild. Byta? Jo, men då måste den ha plomberats i butiken. Det har inte skett.

Rött är förvisso en trevlig färg, men inte alldeles praktisk på underplagg i alla lägen. Fast större problem än färgen blir det i regel med alla de små fina spetsar, rosetter, paljetter och andra finesser (svandun!!!) som kan beskådas till jul på de här frestande små tingestarna.
Med lite otur förvandlas vacker spets, små pärlor och andra prydnader till något som skulle kunna tolkas som en besvärlig hudåkomma på brösten – t-tröjor och andra överdelar är ofta både tunna och tajta.

En sidogren på avdelningen för damunderkläder är förstås också den där alla de vackra, skira, dyra nattlinnena hänger. Glöm flanellpyjamas och nattskjorta, tänk Baby Doll eller åtminstone Femme Fatale. Här hittar också många drömjulklappen till kvinnan där hemma, hon som är fullt upptagen med Ajax, dammsugaren, lussebullsbaket och sista julklappsinköpet, den obligatoriska sjalen till svärmor.

Och nu ska jag avslöja något som den manlige nattlinnesshopparen förmodligen inte har en aning om: detta är inte ett sovplagg. Vill din hustru ha ett sådant, kolla flanellavdelningen. De här läckra särkarna har skapats med en enda avsikt: att de ska åka av så snabbt det någonsin är möjligt. Gärna då i skenet av levande ljus, till smäktande musik och med ett glas champagne inom räckhåll.

Faktum är att jag har just ett sådant nattlinne. Slinkigt, med spetsar, slits i sidan. Djup urringning och spaghettiband. Jättesnyggt. Till råga på allt är det rött. Som gjort för julfirande, eller hur?
Men ingen kommer att försöka ta av mig det, vare sig i stor hast eller i lite mer stillsam takt.
Detta är alldeles säkert eftersom det nämligen, sorgligt nog, är alldeles förfärligt länge sen jag kunde få det på mig.
Då är vi där igen: somligt var bättre förr.

Snygga klappar i Nordstan i Göteborg.
Fick låna tomtens stol ...
God jul alla!

En julkrans hör till!


Och i vardagsrummet sprakar den öppna brasan jultrevligt ...
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Haha! Underbart! Jo, jag har en röd BH men den har jag köpt själv, utan spetsar. Och sover gör jag i en stor t-shirt.

  Ha en härlig julafton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det blev en fin julafton trots att jag inte har rött under i dag ...

   Radera
 2. ägde en fin röd BH... undrar om den finns kvar ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leta och - om du finner den - så kanske den rent av fortfarande passar???

   Radera
 3. Hahaha! Det är nog ingen som kan skriva som du. Då menar jag inte bara texten utan också observationerna du gjort. Klockrent, absolut klockrent!
  Med ett stort leende på läpparna önskar jag dig också en riktigt God Jul.

  PS. Antar att du har vanliga vita trosor utan spets på dig, och att du, om du sover i flanellpyjamas kommer att uppskatta dom med tanke på rådande åtta minusgrader ute. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj så glad jag blir av ditt beröm!!! Julklapp som heter duga!
   Mest blir det svarta trosor, ofta med spets ... och inne under duntäcket behövs ingen flanellpyjamas som tur är!

   Radera
 4. Anonym1:12 fm

  En manlig bekännelse...Jag älskar kvinnor som använder stringtrosor...Alltid tyckt det är så sexigt. :) Oavsett ålder och så också; gör mig lika knäsvag varje gång! Alla som använder det har mig helt lindad runt lillfingret också - kan be mig om vad som helst och jag bara gör det direkt, om jag vet att hon använder string, haha...! ;)

  Många män köper nog fel, helt säkert. Många klappar brukar ju ändå gå att byta. Men jag tror det kan vara kul för bägge parter också, att bygga upp spänningen mellan varann sådär...Minns en serie där en kvinnas nye dejt köpt underkläder till henne. Han var yngre än henne och hon hade sagt till sin väninna att hon gillade att reta honom. De hade ätit middag hos henne och sett film. När han gick på kvällen frågade han om hon fick presenten. Hon log, vände sig om och drog ned byxorna lite för att visa att hon hade stringtrosorna på sig. Han flämtade och hon stängde dörren med ett leende. Tänkte att jag hade gjort allt för att vara han...:)

  SvaraRadera