fredag, december 14, 2018

Jag tog tåget till juleljusen

Kan man åka Stockholm-Göteborg tur och retur på en och samma dag bara för att gå på julmarknad?
Ja, det kan man. Det är jag ett levande bevis på, för jag har nyss gjort det.
Har i flera år hört talas om att julen på Liseberg är sevärd. Såg en annons, klickade runt lite  och slog till! En väninna hängde på som tur var, även galenskaper blir ju roligare med sällskap.

Det blev en lång dag. Upp i ottan, sent i säng. Men ojojoj så mycket juleljus jag fick se när Liseberg slagit upp portarna. Och tro inte att jag var ensam om att vilja kolla in stämningen: det var riktigt lång kö i entrégrindarna, gott om folk bland karuseller, lottförsäljare, godisstånd och fina hantverkserbjudanden.

Varje kväll bjuds en isshow på skridskobanan framför stora scenen, men det var alldeles för kallt för att invänta den så jag nöjde mig med resten.
För er som kanske inte har tänkt sitta på tåget i sex-sju timmar i jakt på glitter och tomtelåtar finns här chansen att stanna i stugvärmen och ändå få några glimtar.
Håll till godo!PS Tåget både gick och kom i tid! Och biljetten kostade 350 kronor. Det var det värt.
Dessutom: (för dig som inte fick nog) det kommer en bunt bilder till, förmodligen i morgon, på samma kanal.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Men vilken rolig sak! Då tyckte jag det var "värre" att svärmor gjorde samma resa bara för att bli klippt av en speciell frisör! Men hon sa att hon hade aldrig varit så snygg i håret som då så ja, då var det väl värt det.

  Vilka enorma ljuskreationer! Otroligt vackert är det och jag förstår att det så klart är än vackrare i verkligheten. Vilket jobb de har lagt ned (och vilken enorm elräkning det kommer bli).

  SvaraRadera
  Svar
  1. LED-lampor ger låga elräkningar ❤️

   Radera
  2. Tänkte också att de moderna led-lamporna är grejen. Gammeldags glödlampor skulle ha blivit svindyrt.

   Radera
 2. värt en tågresa till Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det. Var faktiskt en sväng ut på Hisingen också, lunch!

   Radera
 3. Härligt med julglitter. Det kan vi inte få för mycket av. Man blir glad helt enkelt. Det skulle nog vara roligt att åka dit. Liseberg har jag bara besökt på sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade också bara sett sommarversionen - då har de ju väldigt fina blommor också!

   Radera
 4. Det var inte illa! Vad gör man inte för omskrivna juldekorationer som verkligen var otroligt fina. Å 350 kronor är ju ingenting. Att tågen kom i tid är ju bara en bonus;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte att åka varje år, men det är riktigt roligt att ha sett det! Även om jag nästan frös arselt av mig, tänk att nollgradigt kan kännas så svinkallt!

   Radera
 5. Måste väl vara något i stil med Disneyland, kan jag tänka. Fast utan Santa och renar kanske.
  Ingrid

  SvaraRadera