söndag, november 08, 2020

Äntligen dags att dumpa Trump (och lite Skyltsöndag)

Nu vill man gärna tro att det är klart, hur mycket Donald Trump än hotar med att sitta kvar som president med hjälp av mer eller mindre skumma medel och metoder. Rimligen ska han och Melania flytta ut ur Vita Huset och låta Joe och Jill Biden ta vid. 

Den där kåken har förstås sin egen historia, i 120 år. John Adams flyttade in allra först på adressen 1600 Pensylvania Avenue. Trots att jag varit i Washington DC i jobbet rätt så många gånger har jag aldrig lyckats komma med på någon guidad tur i huset. 

Jag får trösta mig med att man just nu kan lyssna på ett riktigt bra radioprogram om den där byggnaden som har så stor betydelse för USA. Det är Stil i P1, under ledning av Susanne Ljung, som gjort en hel timme om Vita Huset. Lysande! Lyssna du också!

Times Square i New York i natt, plåtat av min väninna som bor på Manhattan.
 Foto Renée Kohn 

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Ja, tänk att din väninna var där irl och kunde fira segern för Biden och Harris. Nu kan man förhoppningsvis förvänta sig lite lugn och ro från Vita Huset. Lätt kommer det inte att bli, då iden först måste ta itu med Covid-19 och sedan är han ju så illa tvungen att "rätta till" alla tabbar som DT lyckats åstadkomma under de gånga fyra åren...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min väninna sitter ju mest i "husarrest" men de får ju gå ut och gå även på Manhattan ... fast på Times Sq såg det rätt trångt ut, tycker jag. Biden har verkligen nåt att bita i. Jag hörde talen i natt, mot förmodan. Får gott intryck av Kamala H.

      Radera