söndag, november 29, 2020

Skyltsöndag i svart vecka

Vi är inne i slutet av årets "svarta vecka", fast det har inte med pandemin att göra, även om läget på den fronten är rätt dystert. Nej, detta är en vecka när alla butiker numera förväntas erbjuda extrapriser inför julen, locka kunder till inköp efter amerikansk modell (Thanksgiving handlar det om i USA förstås). I Sverige har Black Friday-idén fått fäste och det är gott om skyltar som ska fånga folks uppmärksamhet.

När man då stannar till utanför skyltfönstret hos modeikonen Filippa K måste man väl ändå få ställa frågan: hur tänkte vi här då? Noll procent? Låter inte som "an offer you cannot refuse", snarare låter det som inget erbjudande alls. 

Där ute faller den första snön. Vilket väl är i sin ordning, vi har ju kommit in i advent. Den här gången väntan på en jul som förmodligen inte blir lik någon av de vi tidigare firat. 

Fler skyltar som vanligt via BP, Skyltsöndagens beskyddare framför andra.

Det här verkar vara en skylt endast för de invigda. När jag googlar tyder det mesta på
att (det för mig dolda) budskapet kommer från en grupp som ägnat sig åt graffiti
genom åren, sedan lagt ner verksamheten – för att nu ha återuppstått. Eller?

Ovanligaste varningsskylten någonsin? Om du inte svänger krockar du med ett
utskjutande hustak ... Har snott bilden från nätet, medges. Vet dock inte var jag
 hittade den. Usch och förlåt!

 Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Tror det är en del bluff med Svarta veckan. Den har fått vara utan mig.
  Ovanliga skyltar har du dock hittat!
  Sista skylten håller jag tummarna för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarna för den, att den ska besannas, allihop!

   Radera
 2. hittar sällan nåt på reor, frost, första Advent, maken bytte gardiner i köket och jag fixade lite belysning i trädgården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar alldeles för ofta saker på rea.
   Ute är det så kolsvart att jag tror jag måste hämta upp mer belysning från källaren.

   Radera
 3. Alltså om Filippa K:s reklamaffisch är en typ anti-kampanj mot Black Friday/Week så tycker jag att hon har lyckats. Jag menar du studsade ju till och la upp affischen till Skyltsöndag.

  Så mycket man lär sig - tänker på Olydig IT.303. Vi som är lite äldre borde ju faktiskt känna till den "rörelsen", men jag gör det faktiskt inte. Inte du heller...
  Skylten med hustaket är så himla rolig. Bra att du hittade den och la upp skylten:-)

  Tusen tack för din skyltmix och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, nån tanke måste ju Filippa K ha haft. Men tillåt mig misstänka att i rådande konkurrensläge hade kedjan inte någon säljsuccé denna vecka. Och det är ju inte precis nån billig firma ...

   Radera
 4. Haha, lite kul med rabatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men nog skulle jag vilja veta hur de tänkte - om det var en protest, hur utföll den???

   Radera
 5. Den här "svarta veckan" och "svarta fredagen" tycker jag kunde stannat där den hör hemma. Bara tröttsam i mitt tycke. Jag handlar en del hos Filippa K och tycker det är bra att butiken inte hänger på eländet.
  Rörelsen "Olydig" har jag missat men jag har sett några lappar på stan. Nu vet jag i alla fall vad det är.
  Hustaksskylten var riktigt rolig! Har inte sett den tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hålla med dig om att vi skulle klara oss väldigt bra utan Black Week. Men hade jag en modebutik skulle jag nog inte våga avstå från alla sorters specialerbjudanden.

   Radera
 6. Den märkliga varningsskylten du snott på nätet, det gör jag jämnt, det är väl inget att skämmas över? Kan den vara avsedd för höga lastbilar eller dylikt, som kanske inte får plats på höjden?? En gissning så god som någon. Filippa K gör väl också en statement tycker jag. Dom protesterar mot Black Week o Black Friday. Har fått reklam på mobilen hela veckan från en massa företag som jag inte ens visst hade mina uppgifter! Så irriterande. Men allt kommer att bli bra...vilken dag som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm ... det finns något som heter upphovsrätt, har du missat det? Varje gång man snor en bild på nätet löper man risken att få en fet räkning, såvitt man inte kontaktat fotografen och bett om lov att låna. Och fått svar med ett OK. Jag värnar om upphovsrätten. Har sett bilder jag tagit vandra vidare olovandes - en gång hade någon i Polen laddat ner cirka 50 av mina foton på blommor, och sånt gör mig heligt förbannad. Här på min blogg är alla bilder mina egna om inte annat uppges. Och jag förväntar mig att ingen återanvänder dem utan min tillåtelse.

   Radera
  2. https://www.verksamt.se/starta/vad-galler-i-din-bransch/bild-och-form/upphovsratt

   Radera