fredag, november 20, 2020

Frågor en fredag

Efter vinterns första snöblandade regn och en stormig natt skiner solen på oss igen. Det är fredag! Och det verkar märkligt nog som om nästan alla har en och samma känsla: veckorna går jättefort, trots att vi knappt gör något alls som är skojigare än att stå i tvättstugan eller plocka ur diskmaskinen. 

Alltså har det på nytt blivit dags för de fem fredagsfrågorna från Elisa Matilda. Här är de, tillsammans med mina svar: 

 1. Vilken var din senaste oväntade utgift? Kommer inte på någon. Förr skulle jag nog ha svarat p-böter. Parkerar sedan många år i princip enbart lagligt och betalar. Köper förvisso saker jag vill ha men inte behöver, men det är ju en annan sak.
 2. Vad är en trevlig överraskning? Ett telefonsamtal från någon jag inte pratat med på länge. 
 3. Vad är något du inte kan hitta? Letar ofta efter saker jag lagt "på ett säkert ställe". Det kan vara mobilen eller ett par glasögon eller nästan vad som helst ...  
 4. Vad gömmer du dig från? Teknikproblem. Blir bara arg, vill att saker ska fungera utan tjafs.
 5. Vad gör du vid oväntat besök? Säger: Hej, så kul, kom in, kan jag bjuda dig på något? (och petar kanske samtidigt lite halvdiskret undan ett par skor som råkar stå mitt i ytterdörren ...) Men i dessa tider tror jag ingen kommer.
Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. Mina glasögon har jag fått ordning på, har noggranna rutiner över mina saker :)
  Vi umgås med familjen, när ingen är förkyld, har ju bara en cykelväg från varandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har som tur är många glasögon, så hittar jag inte ett par kan jag ta ett annat tills vidare ... det funkar bra! Sonen och hans familj träffar vi också. Som tur är.

   Radera
 2. Att ha flera par glasögon kan rädda min dag! Nej, det kommer inte så många och knackar på nu, men desto viktigare då att hålla kontakt per telefon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Önskar dig en fin helg, med glasögonen inom räckhåll ...

   Radera
 3. de där "säkra ställena" råkar jag ofta ut för. jag vet att jag lagt undan. frågan är bara var?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det ... och oj så länge man kan få leta!!!

   Radera
 4. Haha, jag kan leta efter både glasögon och mobil. Då är det bara att ta ett djupt andetag och i lugn och ro gå igenom olika ställen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och förr eller senare dyker de upp eller hur?

   Radera
 5. Hehe .. har en mann som leter etter det meste, mesteparten av tiden. Kommer sjeldent noen uventede gjester her, verken nå eller før coronaen. God helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där eviga letandet kan irritera andra, det inser jag också! :-D

   Radera
 6. HIHI, känner igen mej i mycket, man letar efter mobilen och glasögonen och petar diskret bort skorna i hallen när man får oväntat besök!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får hoppas att de där skorna inte omöjliggör ett trevligt besök!

   Radera
 7. Det här inlägget är ett praktexempel på hur himla duktig du är på att skriva. Ibland överträffar du dig själv, vilket du gjorde idag. Jag kan verkligen visualisera ditt svar på sista frågan, samtidigt som jag vet att jag gjort precis likadant ett antal gånger, speciellt under vintern. Dina svar var ett rent nöje att läsa idag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så snäll du är, så roligt!

   Radera
 8. Jag hoppas jag visat alla vilken slarvmaja jag är, så vill de komma in bland hundhår och odiskad disk så gärna för mig. Under normala tider, nu är dörren tyvärr låst med ett stort hänglås. Umgås får man göra på promenader...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det blir mycket promenerande, och det har förvisso sina fördelar.Men just nu tenderar luften att komma väldigt fort när man går ut! I fortaste laget, helt enkelt.

   Radera
 9. De där säkra ställena är oftast lite för säkra....

  SvaraRadera
 10. Hahaha, de där säkra ställena är oftast de som man garanterat glömmer.

  SvaraRadera