torsdag, november 19, 2020

När det är grått, blåsigt och regnigt där ute ...

... kan man slå till och göra citronmarmelad, för första gången i det vid det här laget rätt så långa livet. Innehåller citroner, clementiner och syltsocker. Väldigt gott!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. Bra tips! Tack! Ska testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste koka rätt länge bara, eftersom jag behåller en del av skalen, trots att jag skär tunt behöver de puttra för att bli mjuka.

      Radera
  2. så huslig är jag inte... promenerade till havet i blåsten.

    SvaraRadera
  3. Är riktigt, riktigt impad. Inte visste jag att du var så huslig i köket;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det händer. Och när jag nu råkade köpa lite onödigt mycket citroner ... extrapris ...

      Radera
  4. Blev det gott? Inte beskt? Tar gäääärna recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte beskt men citronsyrligt, förvisso. Jag tog clementinerna för att få lite mildare smak. Med syltsocker behövs ju inget recept - skär upp frukten, på med sockret, lite vatten (men lite, min marmelad blev aningen lös) och låt det koka under omrörning. Tar man bort skalen behöver det bara koka ca 10 min, men jag som gillar tuggmotstånd använde en hel del skal och då måste man koka längre. Du har väl egna citroner? Tror att jag hade ungefär 10 citroner och kanske 6 clementiner, de senare utan skal.

      Radera
    2. Syltsocker. Hehe, lycka till med att hitta det här. Men det löser sig. Citronerna börjar lite smått att gulna på trädet.

      Radera
    3. Vanligt socker och en skvätt pektin fungerar garanterat!

      Radera