tisdag, november 10, 2020

Nu lär vi känna Kamala

För en dryg vecka sedan hade vi inte någon vidare koll på Kamala Harris. Att hon försökte få bli demokraternas kandidat till presidentposten i USA, och en utmanare till Donald Trump, glömdes fort sedan hon lade ner sin kampanj i december 2019.

Men nu! Nu har vi lärt oss hennes (rätt ovanliga) namn och sett en stilig kvinna kliva fram, ta för sig och stråla av självförtroende och kompetens! För nu ska hon bli USA:s första kvinna på vicepresidentposten, tillika den första icke-vita. Joe Biden har utsett henne till sin parhäst, och mycket tyder på att han gjort ett superbra val. Aldrig förr har en kvinna haft en så mäktig position i landet!

Kamala  hon kommer nog ofta att tappa sitt efternamn  är 56 år. dotter till en indisk mor och en far från Jamaica. Gift sedan 2015 med en vit, judisk man, och det har gett henne två bonusbarn. Allt sammantaget en massa pluspoäng i ett så diversifierat samhälle. Jurist och åklagare, politiker, populär i Kalifornien där hon också föddes. 2017 valdes hon in i senaten.

Och nu väntar alltså ett nytt liv. Maken tar time out och går in för att vara "medföljande", och om man betänker att Biden redan fyllt 78 när han tillträder är det ju inte helt orealistiskt att tro att vicepresidentparet kan komma att flytta in i Vita Huset också vad det lider. Om inte annat så bör Kamala bli ett starkt kort i valet om fyra år!

Att hon är ett ess framgick, tyckte i alla fall jag, av det tal hon höll när valresultatet kunde betraktas som klart. Mot alla odds höll jag mig vaken och lyssnade till henne i direktsändning mitt i den svenska natten, och jag blev imponerad. Klädd i vitt stod hon där, hur säker och (föreföll det mig) naturlig som helst. Många kloka ord sa hon, bland annat med feministisk innebörd. Lyssna själv!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Såg också talet, men inte live. Håller helt med dig. Hon uppträder utan minsta nervositet, pratar på ett naturligt sätt och framstår som en riktigt klippa som vet vad hon pratar om. Hennes naturliga sätt påminner om Obamas uppträdanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Hon kan verkligen bli den första kvinnan som blir president!!!

   Radera
 2. Heja! Tror det här blir så bra. Har hört talet och det verkade lovande.

  SvaraRadera