torsdag, november 05, 2020

Nyttigt att blogga

Det händer inte alldeles sällan att jag ifrågasätter det här med att blogga. Tänker på all tid jag lägger ned vid datorn, till "ingen nytta" iskallt betraktat. 

Världen består oavsett vad Klimakteriehäxan tar upp. Besökarmängden har varierat under de snart sexton år jag hållit på och glesnat betänkligt på senare år. Drar mig till minnes hur min blogg toppade popularitetslistan nyligen.se för tio år sedan! Det var då det, nu finns inte ens listan längre, bloggandet har minskat.

Jag klamrar mig ändå fast vid mitt mantra att "Min blogg är till främst för mig själv och min skriv- och fotoklåda" och sen harvar jag på (snart uppe i 6000 inlägg) ... Men helt uppåt väggarna är det kanske ändå inte. 

En brittisk undersökning med över 2300 deltagare har kommit fram till att bloggande, efter stickning och fiske, kommer på tredje plats bland de fritidssysselsättningar som är mest avkopplande för sina utövare. Man har mätt hur pulsen gått ner hos försökspersonerna. På plats fyra kommer kalligrafi och femma måleri, tätt följt av ljusstöpning (!) och att arrangera blommor. Hälsan bloggar och hälsar!

Texten blir lättare att läsa om du klickar på bilden.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Ja jäspalt, så frisk jag är!
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D
   Jäspalt - det har jag inte hör på många år! Är du från Värmland?

   Radera
  2. Inte inföding, men jag har bott här i över 40 år, ändå är inte flytande på alla värmländska dialekter.
   Margaretha
   ursprungligen
   söderböna

   Radera
 2. Svar
  1. Hej, en ny besökare, så trevligt!

   Radera
 3. om jag sitter still 1 timme kommer mitt aktivitetsarmband att protestera, trädgårdsskötsel är också en bra hobby (tror annorlunda i svenska undersökningar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Gardening" finns med i den här undersökningen. Femma från höger.
   Kanske är britter och svenskar jätteolika, vad vet jag. Har exvis inte en aning om hur många britter som bloggar ... Här hos oss noterade man 400 000 bloggare för något år sedan, jag misstänker att vi är färre nu.

   Radera
  2. såg det och kommenterade det!

   Radera
 4. Visst är det nyttigt att blogga, så länge man tycker det är kul. Jag har hållit på i fjorton år. Väldigt många har helt övergått till Instagram, en snabbare form. Bloggen ger dock mer ro.
  Men jag har många roliga järn i elden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ett Instakonto. Använder det i princip aldrig, har inte fattat varför det "är bättre och roligare" än en blogg!

   Radera
 5. Intressant att läsa dina tankar om bloggandet. Och visst går både läsare och tankar både upp och ner. Jag började blogga när vi flyttade till Peking 2007 och är så glad för det. Vilka minnen som finns bevarade i ord och bild och även från fantastiska resor inom Kina och i Asien. Där resan till Tibet med tåg toppar allt.
  Jag tycker om min blogg och jag tycker om att läsa bloggar som också ger mig mycket och på olika plan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst funkar det som en "bank" fylld av tankar och intryck! En resa till Tibet skulle jag kunna blogga i evigheter om, misstänker jag. Läste "Sju år i Tibet" när jag var barn och älskade den, såg sen filmen med Brad Pitt - närmre Lhasa än så kommer jag nog aldrig!

   Radera
 6. Hahaha! Jamen, där ser man. Helt otippat att bloggande är bra för hjärtat;-)
  Du har ju hållit på med bloggandet fyra år längre än jag. Gissar att vi ändå tillhör veteranerna, både vad gäller vårt eget ålder och antal år vi hållit på.
  Jag tycker fortfarande att det är himla roligt att blogga. Ofta blir det ju som en dagbok, åtminstone om man har en tramsblogg som jag;-)
  Har aldrig legat högt upp på olika listor, inte långt ned heller, då jag mig vetande aldrig gått med i bloggrankingsajter. Egentligen är det inte heller antalet läsare och kommentarer som spelar roll utan kvalitén på dom som läser och skriver en kommentar. Så, jag är mera än nöjd med min tillvaro i Blogglandia:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är huvudsaken: att man har kul medan man håller på. Men visst är det roligt att/om nån läser, tittar, uppskattar! Jag har inget minne alls av hur den där listan kom till, hur man hamnade där. Men man "pingade" sin blogg på nåt annat ställe, det finns väl inte heller längre? Topplistan byggde tydligen på hur många som länkade till en viss blogg. Ack ja, det är historia. Blogghistoria, för du har rätt, så gamla är vi både till åren och i branschen att vi nog går till historien!

   Radera