söndag, november 22, 2020

Skyltsöndag

När krogen senast bytte ägare, för vilken gång i ordningen vet jag inte, och skylten med det nya namnet kom upp hajade i alla fall jag till. Vad tycker ni om ordet propaganda? Positiv laddning? eller hamnar det på minussidan? Jag lutar åt det negativa hållet. 

Kollar hur wikipedia förklarar begreppet: "propaganda avser framför allt reklam och andra politiska kampanjer och budskap, och är ett meddelande eller en framställning som är avsedd att föra fram en agenda, ett visst budskap eller väcka positiva eller negativa känslor för något eller någon. Den som sänder budskapet är som regel part i målet."

Nu är det i alla fall så att den här asiatiska krogen på Magnus Ladulåsgatan, ett stenkast från Stockholms södra station, heter Propaganda och ingenting annat (jag kan förstås inte tyda det som står på kinesiska). Budskapet bör väl då rimligen vara att man vill väcka gästernas välvilja gentemot rätterna man serverar, och faktum är att maten är både god och prisvärd. Dessutom ingen som helst trängsel.

Men namnvalet förblir en gåta, fast det passar ju för en Skyltsöndag, ni vet att ni hittar fler skyltar via BP! Vilket jag härmed propagerar för att ni ska göra!

Vissa skyltar har VÄLDIGT tydliga budskap ... rent av övertydliga.

Flitiga fingrar har broderat en skylt med ett tänkvärt budskap ...
(Bilden "lånad" från nätet, förlåt!)

Varje Skyltsöndag kan dessa skyltar återanvändas, i nuvarande läge.
Tycker i alla fall jag.
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Ja vissa skyltar kan man återanvända och vi får inte tappa hoppet på bättre tider. "Flitiga Fingrar" hade min svägerska med mor en sy/garn/tyg affär här i Sundsvall för x antal år sedan. Jag vill minnas att dom tryckte skyltar på slutet också. Dom broderade i alla fall på med någon slags maskin också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä vi fortsätter verkligen att hoppas! Flitiga fingrar är beundransvärda, håll med om det!

   Radera
 2. aldrig valt färg på en bil, inte ens ägt någon... med rosa skulle inte vara fel (osäkert med makens smak)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna ha en rosa bil! Men skulle jag ha husvagn skulle den vara snäppet större än den på bilden ... fast jag ska inte ha nån.

   Radera
 3. Nätet har många "sanningar" att berätta, lite kul, tycker jag.
  Den rosa husvagnen ser ut som en jordgubbsglass ;)
  När en krog kallas sig "Propaganda" då studsar man till.
  Vi går en ny framtid till mötes som vi inte trodde fanns. Men den kan bli rätt bra också, nytänkande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst vore det lite kul att veta hur krogägaren tänkte när han "döpte" stället?

   Radera
 4. Propaganda är ett udda namn för en kineskrog. Men man hajar ju till direkt, vilket ju är meningen. Hoppas de nya ägarna kan göra positiv propaganda för sin krog.
  Den rosa husvagnen påminner om StikkiNikki glass och de rosa bussarna som ju också är övertydliga.

  Ja, nu är det tre skyltar i slutet på ditt bidrag till Skyltsöndag. De behövs mer än någonsin tycker jag.

  Tusen tack för en skön skyltmix och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är glest mellan gästerna på restaurangen, tror att de överlever på hämtmat. Men hur länge? Till julskyltningen på NK verkar jag inte komma, fast jag vill ...

   Radera
 5. Propaganda för god kinesiskt mat? Varför inte? Rosa inte mig emot, fast husvagn blir det inte, men jag kan ju måla min cykel :-) och visst kommer det en tid efter denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden efter denna finge gärna komma snart. Men nu talas om tredje covid-vågen ... i vår ...

   Radera
 6. Svar
  1. Jag vet dock inte vad de har den till - kiosk kanske, ibland? Tjusig färg hur som helst!

   Radera
 7. Jag har också undrat över namnet. Och har heller ingen förklaring annat än den du visar på. Läser tyvärr så få kinesiska tecken så dessa kan jag inte. Men de har bra mat och det är gott om plats. Har varit här några gånger- Är ju förtjust i den kinesiska maten liksom överlag i den asiatiska.
  Och visst underlättar det med lite positivt tänkande. Både nu och annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat dit! Det är väldigt rymligt, de gånger jag varit där har vårt bord varit det enda upptagna. Och det är ju rätt stor yta.

   Radera
 8. Propaganda, samna typ av ord som kritik. Egentligen neutralt men i de flestas öron negativt. Så lite udda val är det allt på en kinakrog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är VÄLDIGT udda!!!

   Radera
 9. För mig är propaganda ett rätt negativt ord, kanske beroende på min uppväxt i ett land nära ett på den tiden mycket stort land som propagerade för det ena och det andra, bland annat för att bli världshärskare.
  Jag tror att man valt namnet på krogen för att det sticker ut. Men, jag kan inte associera ordet till en asiatisk restaurang...Själv skulle jag vara överlycklig om vi hade ens minsta lilla asiatiska foodtruck o inte bara en trist pizzeria på orten..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alldeles oavsett namnet så är det ett riktigt hyfsat matställe! Bara en pizzeria blir lite fattigt i längden ...

   Radera