torsdag, november 26, 2020

För hundrade gången

För fem år sedan startade News 55, en ny sajt som ville ha plats i mediebruset.  En av grundarna, Fredrik Lundberg, förklarar varför: "Vår tanke var att skapa ett nyhetsmedium helt och hållet dedikerat till den del av befolkningen som vi upplevde var både förbisedda och en outnyttjad resurs, nämligen 55-plussarna."

Olyckskorparna kraxade. Inte kunde väl det där gå bra? Tja, fem år är ändå en ganska lång tid. Och News 55 lever, i högsta grad. Sajten har gjort plats för nyheter av vitt skilda slag, här finns de stora och viktiga händelserna inom såväl politiken som sporten, trenderna, hälsonyheterna och coronadramatiken. Bland annat. Dessutom finns, under (den i mitt tycke något pompösa) vinjetten "Erfarna tankar" en stor skara krönikörer som skriver om stort och smått, högt och lågt.

Jag är en av dem. Min första krönika publicerades på News 55 i september 2015, och sedan har det rullat på. Allra senast var det mina reflektioner kring Argentinas just avlidne nationalhjälte Diego Maradona som bereddes plats. Vilket också blev min etthundrade krönika på sajten!

Nu har dock en sak hänt. News 55 har börjat ta betalt av sina läsare för det man kallar News 55 Premium. En del material är fortfarande gratis att ta del av, men artiklar som markeras med ett nyckelhål kräver prenumeration. De "erfarna tankarna" gör det. Tänkte att jag borde berätta det, eftersom jag brukar "puffa" för mina krönikor här på bloggen. Här är länken för dig som vill kunna läsa allt på News 55  utan annonser!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Det blir ju mer och mer i olika tidningar som serveras som "premium" . Kan förstå att det kanske är ekonomiskt försvarbart. Jag har med nöje läst dina krönikor och då och då tittat in på News 55 men vet inte om jag vill betala för en del. Får fundera ett tag. Å andra sidan är det ju inga stora summor. Och annonser mitt i är jobbigt. Tycker även det är jobbigt med bloggar som har annonser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, roligt att du läst och gillat!
   Annonsfritt är alltid ett plus. Sen fattar jag inte ekonomin: om folk som betalar för premium inte ser annonserna, så blir väl annonsörerna ledsna eftersom måltavlan krymper? Fortsätter de att annonsera ändå? Tja, det visar sig väl.

   Radera