torsdag, november 12, 2020

Strömförande

Jag har aldrig någonsin kunnat göra en volt. Var en sorglig syn på gympalektionerna, fastnade på bockar och plintar man skulle hoppa över, orkade aldrig hänga länge i ribbstolen, klarade inte ens att stå på händer. Ja, ni fattar, det var aldrig tal om någon volt, inte ens en halv!

Så när nu VOLT är ett av de homonyma nyckelord som Sanna valt för Gems Weekly Photo Challenge får jag söka mig till en annan betydelse, i det elektriska fältet ... och jag tror att det finns rätt mycket laddning i det där fascinerande trasslet på min bild! Kan man kanske prata om högspänning, eller om hög spänning?

Tordes förstås inte peta på vad som först fick mig att tänka på en konstinstallation. Måste vara  strömförande. Man får glädja sig åt att det finns energi även i annan form än den som leds i sladdar!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

  1. En läcker bild och fin tolkning med glada färger som absolut kan ses även som en konstinstallation. Säkert finns det en hel del volt här-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är märkvärdigt att det kan se ut så här - och uppenbarligen fungera!!!

      Radera
  2. Fin tolkning, jag hjälpte min far med volt och watt i vår affär, volta kunde jag också och beräkna antalet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. fortfarande ljust, promenerade till hamnen

      Radera
    2. Kan man få se dig slå en liten volt igen nån gång? Jag lovar att både hurra och applådera!

      Radera
    3. du kan applådera att jag gick drygt 1 mil i morse!

      Radera
  3. Så du var inte den sportiga typen. Det var lite otippat faktiskt;-) Volter har jag slagit många under mina år som gymnast. Älskade redskap och friidrott. Däremot har jag alltid haft stor respekt för volt inom elektriciteten. Skulle aldrig våga mig på en el-installation. Å din bild är rätt talande varför jag inte skulle ta itu med en;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä elprylar ska man inte ge sig på när man inte kan! Lite samma känsla som när man möter en plint eller romerska ringar eller barr ...

      Radera
  4. Se men inte röra är nog klokt i det här sammanhanget. Snygg bild!

    SvaraRadera
  5. Det måste vara hög spänning att försöka reda ut det där trasslet, friskt kopplat hälften brunnet :)

    SvaraRadera
  6. Heisann, artig kunstinstallasjon i ordets rette forstand... og spennende! Her er det muligheter for mye sammenblanding av begreper ;:OD)

    SvaraRadera