fredag, november 13, 2020

Inställt

En kort stund såg allt lite ljusare ut. Pandemin verkade inte lika hotande. Vissa restriktioner lättade. Vi kunde rent av göra upp lite planer. Gå på krogen! Så kul! Träffa folk vi inte mött på en halv evighet! Härligt! Gott käk har vi väl i och för sig ätit hemma, men på tu man hand vid köksbordet saknas "den sociala biten". Ni vet.

Goda och matglada vänner hade hittat ett lovande ställe en bit utanför stan. Vi bokade bord, såg fram mot den där utflykten. Alla skulle åka egen bil, det var inte tal om att nyttja kommunal transport. Och restaurangen garanterade rejält avstånd både mellan oss och till andra gäster.

Parallellt planerade jag en födelsedagslunch med en väninna.Vi har inte setts på jättelänge, hon har bott ute i skärgården sedan i mars, på sin höjd varit in till Norrtälje (och en gång till tandläkaren inne i City).

Ett annat så kallat tjejgäng (jaja, tanter då) som brukar äta buffé och titta på (och för all del köpa) blommor i Ulriksdals slottsträdgård bestämde också, äntligen, nytt datum för en träff. En glad deltagare brukar komma ända från Falun bara för detta, vi tycker om varandra i det här gänget och uppskattar våra möten!

Nu är de avbokade allihop, de här evenemangen, i tur och ordning. Visst hade vi väl kunnat dra iväg, vara noga med avstånd och handsprit och absolut inte ha minsta snuva. Men nej, det kändes inte bra. 

Dessutom är mina träningspass ett minne blott, bara folk födda efter 2003 är välkomna till idrottshallarna ... och hur ungdomlig jag än försöker vara är det en gräns jag inte klarar.

Till råga på allt verkar det inte särskilt troligt att Dottern ska kunna komma hem och fira jul med oss, som covidsiffrorna nu ser ut. Erna Solberg kommer att vilja hålla henne kvar i Oslo, utom räckhåll för svenska smittkällor.

Inställt, det är vad så otroligt mycket i livet är just nu. Stundtals är det lite svårt att tro på den här skylten ni ser här nedan. Men visst måste det väl bli bra igen, nån gång?

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Ja du... Diskuterade ämnet med min bästis per telefon idag. Vi var rörande överens att vi kan avskriva 2020 som skitår och lägga till hälften av 2021 också. Medan vi ändå håller på alltså.
  Än en gång verkar det vara 70 plussarna som drar sina strån till stacken. Har inte känslan av att yngre gör det.
  Sedan kan jag "avdramatisera" restaurangbesök en aning. Vi gick faktiskt på restaurang idag. Bara för att... Inte i rusningstid utan klockan 14. Maten var suveränt god och social distansering med minst 10 meter mellan gästerna. Dessutom mycket noggrann rengöring av bord, stolar serveringsytor med mera.
  Ingen vågar ju gå på restaurang längre, så restauranger, köpcentra och vårdcentraler är så gott som coronasäkra enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitår - annus horribilis, som The Queen sa. Utan tvekan. Om krogen: har ätit enkel lunch två gånger på senaste tiden, har varit ensam med en väninna på hela restaurangen ... men vi har kunnat välja och gå iväg om det exempelvis skulle ha sett trångt ut. Krångligare på "finare" krog, tänker jag.

   Radera
 2. Just dessa tankar och inställda luncher, träffa och middagar är det här också. Men jag invänder starkt emot förslaget nu att restauranger ska stänga klockan 22. Vi har ju ätit en del ute, både lunch och middag och det har varit goda avstånd och betydligt färre gäster. Å andra sidan vljer vi inte några trånga ställen heller.
  Hörde igår på P1 att bara ca 5% av de smittade och sjuka drabbats på restaurang. Men hur kan man försvara Ullared, köpcentra, IKEA och kollektivtrafiken. Och närkontakt är ju ok i fotbolls och hockeymatcher. Smittar de spelarna mindre. Nej, jag får inte ihop logiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag skulle mycket väl kunna få dricka alkohol efter kl22 - det är väl de odödliga 25-åringarna man måste försöka få i säng ... Inte helt lätt att begripa tankegångarna, det håller jag med dig om. Ullared?!?!?! jag har iofs aldrig varit där men alla vittnar ju om evighetslånga köer och himla trängsel!

   Radera
 3. Jag har väl haft inställda tillfällen, ingen är väl det förutan.
  Det är väl alkoholförsäljningen som stänger kl 22 och det har att göra med berusningseffekterna och distansering.
  Förstår inte heller hur man försvarar Ullared, köpcentra osv. och idrotten i matcher. Får inte heller ihop det. Inte tror jag att det är 70+ som orsakat den höjda smittspridningen, inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag fattat det får krogen stänga 22.30 om baren stängs kl 22. Nej, vi sprider nog ytterst sällan nåt. Men kan ju bli smittade.

   Radera
 4. vi skulle ha varit barnvakt i kväll men kyrkans konsert inställt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så då fick de små liven klara sig utan farmor, och nöja sig med mamma och pappa ...

   Radera
 5. Livet går på sparlåga för oss alla just nu. Men visst måste det väl bli bättre!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste det ju. Men hu som det verkar dröja!

   Radera