torsdag, januari 07, 2021

Där satt jag fint – stol-ligt drama

Det är faktiskt åtta år sedan dramat med köksstolen utspelade sig. Kom att tänka på det när jag såg att nyckelordet för Sannas fotoutmaning Gems Weekly Challenge är SITTA denna vecka. Och eftersom jag tänker att de flesta som läser Klimakteriehäxan i dag kanske inte gjorde det då bestämde jag mig för en repris. Slutsatsen gäller än. Håll till godo! 

En stol är en stol är en stol. Eller?
Vi har haft de där italienska möblerna länge. Praktiska, sköna att sitta på, enkla men snygga enligt mitt sätt att se.

Men i dag hände det. Skulle bara sätta mig som vanligt vid köksbordet för att trycka i mig en lätt lunch. Utan förvarning sjönk jag, i ultrarapid, mot golvet. Och det som nyss var en vanlig, praktisk, ganska bekväm och bra sak att sitta på hade förvandlats till något annat – vad? En liggstol? Fällstol kanske passar bättre – mig fällde den definitivt. Jag slog mig i alla fall inte. 

Det såg uppenbarligen rätt roligt ut (stol-ligt?) när jag i majestätisk takt försvann under bordskanten. Maken fnissade glatt, möjligen gapskrattade han också medan jag hade fullt upp med att komma på fötter igen.

Så kan det alltså gå. Nu undrar jag bara om detta var en elegant men otvetydig fingervisning: det är dags att gå ner några kilon. Om inte annat så för att stolarna ska tåla att jag sitter på dem.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Tur att det gick bra för din del! Onekligen ser stolen ganska obekväm ut i nuvarande skick så du får nog se dig om efter en ersättare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tog slut, kan man säga ... Nu har vi köksstolar av trä. De kan väl också säcka ihop en vacker dag, vad vet jag?

   Radera
 2. Men oj då, jag tänker genast på att väga på stolen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det gjorde jag inte! Satt snyggt och prydligt rakt upp och ner! Sen blev det mer ner, alltså ...

   Radera
 3. Oj! Hoppas du inte skadade dig. Men kan tänka mig att det måtte ha sett lustigt ut. Snygg stol är det. Eller kanske var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ... Nä det gick så sakta och stilla att jag mest bara blev häpen!

   Radera
 4. En favorit i repris - eller kanske inte :-) Kan se dig framför mig faktiskt hur du i ultrarapid sjunker ned mot parketten. Var det stålställningen som gav upp där? Gissar att det blev en ny uppsättning stolar runt bordet och att den gamla stolen fick en hedersplats som solstol på balkongen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den hopsäckade gick till grovoporna ... lustigt nog minns jag inte vart de tre andra tog vägen, de var fortfarande ok?

   Radera
 5. Hahaha! Ligger och skrattar högt här i sängen! Inte för utan att pappa kallar mig för Katastrof-Fia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D
   Det såg nog obetalbart kul ut, faktiskt!

   Radera
 6. Tur att det gick bra. I min fantasi ser det riktigt roligt ut ������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara i din fantasi ...! Fråga min man!!!

   Radera
 7. Skönt att det gick bra, kunde då jag vet att det gick bra inte låta bli att skratta vid tanken att se dig i ultrarapid åka bakåt haha Vilken underbar syn haha detta gjorde min dag KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjuder mer än gärna på både leende och (gap)skratt! Ingen skada var ju skedd - ja förutom att stolen då la av för gott, förstås.

   Radera
 8. Ha ha, nu blev det lättare att lägga upp fötterna på bordet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast betydligt svårare att räcka maten ...

   Radera
 9. Oj, vilken händelse! Vilken tur att det gick bra, åtminstone för dig men jag kan tänka mig att stolen hade svårare att återhämta sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stolen försvann för gott. Vi hade fyra, jag kan inte minnas vad jag gjorde med de andra tre???

   Radera