fredag, januari 22, 2021

Frågor om nålar och annat ...

 Fem frågor på fredagar kommer från Elisa Matilda:

 1. När blir du envis som en åsna? När jag verkligen bestämt mig för vad jag vill ...
 2. När satt du sist som på nålar? När Biden och Harris svors in. Fruktade rapporter om någon sorts våld, någonstans i USA.
 3. Vad var lätt som en plätt den här veckan? Att skjuta upp julgransplundringen några dagar till. Den är ju så fin! Nu börjar blommorna komma. Men i helgen åker den ut ändå
 4. Vad är som nålar i en höstack för dig? Vissa egenskaper/åtgärder som min laptopp visar upp, utan att jag förstår något. 
 5. Hur är du smidig som ett kylskåp? När jag dansar. Vilket jag alltså inte längre gör. Förr var jag nog rätt trevlig att dansa med, tror jag.
  Granen står så grön och grann i stugan ... men tomtarna är borta.
Copyright Klimakteriehäxan

26 kommentarer:

 1. jag tycker om att avsluta saker, positiv envishet. Dansa är bästa och roligaste motionen, gå på kurs... fast kanske inte just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan sakna dansen. Oavsett pandemi.

   Radera
 2. Ja, det var verkligen skönt att installationen av den nye presidenten ägde rum utan intermezzon.

  SvaraRadera
 3. Granen ser fin ut. Den står sig några veckor till! 😁 Dans kräver övning, och det får man inte mycket av i dagsläget! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, nu handlar det om dagar ... men det är en riktigt fin gran, det tycker jag!

   Radera
 4. Oftast har jag också svårt att slänga ut allt som har med julen att göra - vissa lampor, ljus o gran får vara kvar lite för länge - det är ju som du skriver så fint. Men i år så åkte allt bort till o med lite tidigre ....
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomtarna skiljs jag från utan problem, men den här granen har varit ovanligt fin.

   Radera
 5. Jag har dansat jättemycket i mina dar. Men det är som om det har avtagit med åren. Handlar väl om lust och skedet i livet. Men jag dansar för mig själv här hemma och när gospelkören funkar, är det en massa gung. Måtte det komma igång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dansande varenda helg i min ungdom, det var hur kul som helst och fantastisk motion dessutom. Men sen ebbade det ut - min man har aldrig varit förtjust i att dansa, det kan vara en del av förklaringen.

   Radera
 6. Den stör ju inte där den står - julgranen alltså. Vår julgran på innergården får också vara kvar verkar det som. Helt okej för mig. Lite extra ljus är alltid välkommen:-)
  Det amerikanska valet nämnde jag också. Dessutom även dans. Men jag gillade aldrig dans, förutom disco då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För ljusets skull har jag sträckt ut nådatiden ... gillar att sitta bredvid granen och läsa eller, som i dag, lösa korsord!

   Radera
 7. Ja man må være målbevisst når man setter seg fore noe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast visst förstår jag att folk kan bli lite irriterade!

   Radera
 8. Väldigt fin gran! Förstår att den inte har åkt ut än. Jag plockade den 13:e ned allt utom ljusslingan i vår gran så den myser vi med fortfarande när vi sitter i soffan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dottern valde, vi brukar ha mindre men den här är det lite Disney-stuk på! Och som jag nyss skrev: jag gillar att sitta bredvid den och småpyssla!

   Radera
 9. Kul att läsa dina svar! Och i svaren på 1,2 och 5 känner jag igen mig. Dansar gärna men vet inte om jag nu kan. Måste testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sista gången jag dansade vek sig ett ben, utan förklaring, och jag satt mig med en duns ... inte så kul, folk trodde förmodligen att jag var svårt berusad men det var jag inte. Har inte vågat utmana ödet sen den gången. Trist.

   Radera
 10. tycker som du, jag var en bra danspartner, då en gång i tiden, och ja behåll julgranen ett tag till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju jättekul att dansa! Jag gick på buggkurs och på kurs i folkdans och jag dansade både fredagar och lördagar, det var det stora nöjet. En gång i tiden ...

   Radera
 11. ja, det var verkligen skönt att det gick lugnt till när Biden svors in. inte svårt att plocka bort julen. snödropparna är en bra bit på väg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort granen är ute känns våren mycket närmare! I morgon åker den ...

   Radera
 12. Envishet är bra om den används på ett bra sätt :) Visst var det skönt att det gick bra med installationen av Biden och Harris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja USA har nog med problem som de har det, utan extra påslag av våld och idiotier.

   Radera
 13. Va trist det är när man ger upp något man gillat som t.ex dans. Jag älskade att dansa, men nu funkar det dåligt. Visst kunde man kanske fixa en vals eller två, men det är också allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog kan man sakna en sväng på dansgolvet! Vi hade kul!

   Radera