torsdag, januari 28, 2021

Om läsekonsten

Att läsa är en livsnödvändig kunskap. Alltså ska man börja tidigt. Jag älskar den här
bilden på min lilla Dotter som ganska snart lärde sig att vända böckerna rätt.

Gems Weekly Challenge har temaordet LÄSA denna vecka, jag har inte kommit till skott och nu är det redan torsdag ... Men så ser jag att bloggvännen BP gjort en sån smart tolkning! Hon har radat upp ordet "läsa" i olika sammanhang och svarat på vart och ett och liksom breddat utmaningen! Nu snor jag hennes modell (med ett par små tillägg) och hoppas att hon tycker det är OK. 

Läsa böcker  väldigt gärna. Både på papper, platta och med öronen.

Har lärt mig läsa  tidigt, kunde i alla fall när jag började skolan. (Första boken jag läste själv  Nalle Puh. Senaste boken jag läste ut  "Madonna i päls" av Sabahattin Ali.)

Läsa noter  hjälpligt, efter pianolektionerna.

Läsa kartan  blir ju nödvändigt ibland.

Läsa en bön  det är ingen vana jag har.

Läsa upp en dikt  det var jag riktigt bra på förr i tiden! Kan fortfarande en hel del Fröding utantill, tror jag. Och "Det eviga" av Tegnér som jag läste inför alla tusen elever i läroverket där jag gick.

Läsa som i plugga/studera  ja fast nån akademiker blev jag aldrig. 

Gå och läsa (för prästen), delta i konfirmationsundervisning  det var en självklarhet i mina trakter.

Läsa in något i en mening  absolut, det kan göra samtal mer spännande! 

Läsa mellan raderna  måste man göra emellanåt, precis som i svaret ovan.

Copyright Klimakteriehäxan

26 kommentarer:

 1. lyckliga jag som föddes i Norden; där alla lär sig läsa, nåde flickor och pojkar, både rika och fattiga

  SvaraRadera
 2. Ett roligt ämne i Sannas utmaning den här veckan. Men jag hoppade inte på det. Tyckte också att BP:s extra frågor var kul.
  Fastnade lite för frågan om diktläsning. Jodå, det har jag. Var med i Dalslands skrivarförening. Läst upp egna dikter i radio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste som tur är inte hoppa på allt! Det är långt ifrån varje vecka som jag är med i Gems. Egna dikter i radio - så modigt och så kul!

   Radera
 3. Huvudsaken är att man läser- hur spelar väl ingen roll!! Kul bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Och ja, det där fotot är en favorit!

   Radera
 4. Din dotter är bedårande! Så himla söt och vilken härlig bild som illustration till temat.
  Jättekul att du hängde på min idé där. Skrattade gott, för vi slukar ju böcker båda två. Ändå har vi inte mycket gemensamt när jag läser din lista;-) Dikter var en mardröm för mig. Ingenting fastnade oavsett på vilket språk dikten "uppenbarade".
  Tusen tack för länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera håller Dottern böckerna rätt när hon läser ... Det där med diktläsning, det har jag förstås slutat med, helt och hållet. Ja, jag gillade din idé, helt klart! Tack för lånet!

   Radera
 5. Den där upp och ner boken är en fin början - och du följde upp ett alternativ för tolkningen + eget - självständigt :-) fint för besökaren att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den snälla kommentaren!

   Radera
 6. Att läsa är viktigt

  SvaraRadera
 7. Jättehärlig bild och jag är också tacksam att ha fötts i ett land där det är en självklarhet att man får lära sig läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och likväl finns det de som aldrig upptäcker den skatt som heter böcker!

   Radera
 8. En rent hjärteknipande bild! Med lite fantasi kan man väl läsa även om boken är upp och ner.

  SvaraRadera
 9. Vilken kreativ tolkning! Och bilden här av din dotter är helt ljuvlig.
  Jag gillade också BP:s grepp på ämnet och kul att du nappade på det.Kände igen mig på en hel del på listan. Men se noter läser jag inte. Men det mesta i övrigt.

  SvaraRadera
 10. Så underbar bild på din dotter som är helt inne i sin uppochnedvända bok sååå söt.
  Och tack för en massa läsning och info om dig
  KRAM

  SvaraRadera
 11. INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

  Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

  Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

  Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

  Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


  Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

  Signerad: GRANDMASTER

  SvaraRadera
 12. Heisann, gøy å se hvor mange like svar dere har gitt på lesespørsmålene. Jeg kan godt identifisere meg med dere på de fleste av dem!

  SvaraRadera
 13. Procedur för montering av det stora templet med upplysta pengar och makt, gå med i det stora broderskap av kärlek upplyst idag, whatsapp vår agent +1470 543 5889 eller med vanlig post eller vykort (greastestillumininati4@gmail.com)
  Du är en affärsman eller en affärskvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet? Gå med i illuminatiFraternets tillbedjan idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar per vecka När du blir medlem i brödraskapet och ett gratis hem. Var som helst där du väljer att bo i den här världen och få 350 000 $ i månadsinkomst.
  Förmåner som erbjuds nya medlemmar som kommer in i upplysta.
  1. En kontantbelöning på USD 120 000 USD.
  2. En ny Sleek Dream-bil till $ 150 000.
  3. Ett drömhem köpt i det land du har valt. Ett reserverat möte med de 5 bästa i världen, ledare och topp 5-kändisar i världen. Om du är intresserad, ring agenten nu +1 470 543 5889 eller skicka ett meddelande via whatsapp på + 1470 543 5889 eller så kan du också skicka ett e-postmeddelande med detta, (greastestilluminati4@gmail.com) för en onlineinitiering omedelbart .


  Alla är välkomna.

  SvaraRadera
 14. officiellt Illuminati Brotherhood-meddelande till världen. Om du är en affärsman eller kvinna, artist, politiker, pastor, student, musiker för att bli rik, berömd, mäktig och i vilken situation du än befinner dig, gå med i Illuminatis brödraskapskult idag och bli rik så fort du blir medlem och enorma mängder pengar och gratis hus var som helst i världen du väljer att bo i, och till och med tjäna 10 miljoner dollar för att starta ett företag.

  FÖRDELAR FÖR NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI.

  1. Kontantpris på 100 000 000 $

  2. En snygg ny drömbil värd $500 000,00

  3. Drömbostad köpt i det land du väljer

  4. VIP-service på alla flygplatser i världen.


  Om du är intresserad, kontakta representanten nu eller ring honom på WhatsApp. +1 (757) 354-3107
  + Du måste vara minst 25 år för att kontakta våra partners om du är studentE-post: litisociatyorder2013@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Hur man går med i Illuminati666 brödraskapet!!! Kontakta DAVID MARK eller Whats'App (+2348140101327). Är du i Tyskland, USA, Europa eller var som helst i världen vill du bli rik, berömd och ha makt.. FÖRDELAR SOM GES TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI. 1. En kontant belöning värd $100 000 00 USD efter initiering. 2. En ny elegant drömbil värderad till USD 100 000 USD 3. Ett drömhus köpt i det land du själv väljer 4. En månads semester (fullbetald) till ditt drömresmål. 5. Ett års golfmedlemspaket 6. En V.I.P-behandling på alla flygplatser i världen 7. En total livsstilsförändring 8. Tillgång till Bohemian Grove. 9.Månadsbetalning på $300 000 USD till ditt bankkonto varje månad som medlem 10.En månad bokad.möte med topp 5 världsledare och topp 5 kändisar i världen kontakta DAVID MARK eller via Whats'App (+2348140101327) om du vill ansluta sig.

  SvaraRadera
 16. PROCEDUR FÖR DET STORA TEMPLET AV PENGAR OCH KRAFT ILLUMINATI-MONTERING, GÅ MED I DET STORA ILLUMINATI BRODERSKAP AV KÄRLEK IDAG, via gmail (greastestilluminati4@gmail.com),
  whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264
  Är du en affärsman eller -kvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du bli rik, känd, mäktig i livet? Gå med i IlluminatiFraternity-kulterna idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar i veckan när du blir medlem i föreningen och ett gratis hem. var du än väljer att bo i den här världen och du kommer också att få $350 000 som din månadsinkomst.
  FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI
  1. En kontant belöning på 1 000 000 USD USD
  2. En ny Sleek Dream-bil värderad för $150 000
  3. Ett drömhus köpt i det land du väljer.
  Ett möte reserverat med de 5 bästa i världen. Ledare och topp 5 kändisar i världen. Om du är intresserad, maila oss detta, (greastestilluminati4@gmail.com), whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264 för en omedelbar initiering online.


  ALLA ÄR HELT VÄLKOMNA.

  SvaraRadera
 17. Anonym12:10 fm

  KONTAKTA Mr Emann Greyory ring +2349057542593 eller WhatsApp honom via detta nummer +234 9057542593 eller e-post: thelightfamily9@gmail.com Hej alla Jag heter Rodrigo och kommer från Paris, jag är här för att ge ett vittnesbörd om hur jag gick med i Illuminati-brödraskapet, jag var Jag har försökt gå med i den här organisationen i så många år nu, jag blev lurad av en falsk agent i Sydafrika och Nigeria, jag var nere, jag kunde inte försörja mig själv och min familj längre och jag försökte tjäna pengar av alla fröken men alla invaderar, Jag var rädd för att kontakta någon Illuminati-agent eftersom de har ätit upp mina pengar, En dag stöter jag på ett inlägg där någon ger ett vittnesbörd, tackar en man som heter Emann Greyory för att ha hjälpt honom att gå med i Illuminati-brödraskapet, sedan tittar jag på mannen e-post och telefonnumret som stod där, det var ett nigerianummer jag var rädd för att kontakta honom eftersom en nigeriansk agent äter upp mina 6000 dollar och går iväg med pengarna då var jag väldigt trött, förvirrad och jag bestämde mig för att kontakta personen som var gav vittnesmålet och jag ringde honom och jag kommunicerade med honom på telefonsamtal innan han började berätta sin egen historia för mig om när han ville vara med, han berättade allt jag skulle göra, sedan bestämde jag mig och ringde agenten som heter Emann Greyory och han berättade för mig allt jag skulle göra, och jag blev initierad, överraskande att jag fick min fördel av att vara en ny medlem av det stora illuminati-brödraskapet att jag var så glad, för er som försöker gå med i denna organisation är detta er möjlighet för er att gå med KONTAKTA MR Emann Greyorycall +2349057542593 eller WhatsApp honom här är den riktiga Emann Greyory-informationen +2349057542593 eller maila: thelightfamily9@gmail.com

  SvaraRadera
 18. VITTNESBETYG HUR JAG GÄNDE MED ILLUMINATI 666 TEMPLE
  OBS: ILLUMINATI-medlemmar AVSLUTA INTE NÅGON IDENTITET GENOM WHATSAPP, FACEBOOK, INSTAGRAM ETC
  DET FINNS INGA MÄNNISKOROFFER
  666illuminatiagent666@gmail.com

  Först trodde jag att det var en bluff eftersom det nu för tiden är svårt att hitta äkta människor på internet tills jag bestämde mig för att ge det ett försök,
  Och hela mitt liv förändrades på bara 6 dagar

  FÖRDELAR FÖR NYA MEDLEMMAR
  1. Ett hus i valfritt land.
  2. En ny drömbil.
  3. Summan av 1 miljon dollar för att starta ett nytt liv 6 000 000 $

  Du måste vara minst 18 år gammal innan du kan kontakta våra partners
  E-post: 666illuminatiagent666@gmail.com
  666illuminatiagent666@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Anonym6:44 fm

  Missa inte att se ljuset. Pengar, krafter, berömmelse och rikedom blir din titel på bara ett ögonblick. Om

  intresserad av att gå med i Illuminati Brotherhood,För din onlineinitiering, Oavsett var du är. Nej

  avstånd kan påverka vår Baphomets arbete. säg ja till dina drömmar. Hej Baphomet..

  1. En kontant belöning
  2. En ny snygg drömbil
  3. Ett nytt hus i valfritt land.
  4. En månads semester (fullt betald) till ditt drömresmål.
  5. Påverka ditt varumärke/verksamhet över hela världen
  6. Skydd från alla förtryckare
  7. En total livsstilsförändring
  8. Tillgång till Bohemian Grove
  9. Bokade möte med toppledare och toppkändisar i ditt land.
  10. 550 tusen dollar för att börja ett nytt liv.

  Kontakta oss nu via e-post: illuminatiworldwideorder@gmail.com
  eller whatsapp oss på +15082726801  https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

  SvaraRadera