söndag, januari 24, 2021

Orange tankar

Insåg att jag inte plåtat en enda skylt på hela veckan. Men drog mig däremot till minnes en löpsedel som är ungefär ett år gammal. Fotograferade den då fast sedan blev den bara liggande. Artikeln man lyfter fram handlar (förstås) om innehållet i det orange kuvertet, som dimper ner på dörrmattan så här års.

Nu hör och ser jag att de som i år öppnat, läst och förstått vad det där brevet bjuder, de noterar en höjning av sin pension med flera tior i månaden. Häpp! För egen del vet jag inte hur utfallet blev, min totala förträngning av de där siffrorna består.

Och jag ska inte klaga, så vitt jag förstår har jag tjänat in en hygglig åldersförsäkring som ska räcka ytterligare några år. Vilket inte hindrar att jag kan bli fly förb-d när jag ser hur näringslivstoppar som gjort bort sig totalt sparkas med otroliga fallskärmsavtal, med "belöning" ända fram till pensioneringen. De behöver aldrig öppna något kuvert från skattemyndigheten.

Eller ta bara den otrolige Dan Eliasson, som lyckats spara semester värd 900 000 spänn! Där jag jobbade fanns en tydlig gräns för hur mycket semester man fick spara. I Eliassons fall lär väl pensionen (han fyller 60 i år) också bli en toppnotering. Gissa hur välförtjänt jag tycker att det är ...

Med tanke på sådana herrar och deras inkomster framstår dock Expressens nyhetsvärdering som lite lätt märklig. För om sanningen ska fram är väl påståendet att ett helt liv av arbete inte lönar sig särskilt bra en ganska gammal nyhet för väldigt många. 

En sak glädjer jag mig åt i alla fall: att kuvertet stärker mig i min fasta tro att det inte heter "oranga" eller "orangea" ibland utan att färgen är och förblir "orange". President Trump, som gått under öknamnet "Orange 45" ska vi förhoppningsvis också slippa nu. Men roligare än så blir det inte.

Ändå kan man roa sig med att högtidlighålla Skyltsöndagen, bloggprojektet som fått tak över huvudet hos BP.
 

I brist på nytaget: en kär repris från förr.

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. så är det, och pengar kan man ändå inte fylla kistan med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är opraktiskt att ha dem där ....:-D

   Radera
 2. Jag fick en mindre pensionshöjning och så fick jag en större hyreshöjning. Men jag är glad ändå, då mår jag bäst!
  Nu väntar jag bara på vaccinet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara glad är definitivt bra för hälsan. Men ett tillskott av vaccin skadar inte!

   Radera
 3. Tänk om Skatteverket har fel och det ändå heter "orangea" - hahaha:-)
  Kan inte klaga över pensionen. Har ju också pensionssparat privat så det går verkligen ingen nöd på mig. Hade till och med klarat mig bra bara på pensionen i det orange kuvertet;-)
  Visst blir man sur över förmånerna som Eliasson inkasserar. Dessutom sparkas han återigen aningen snett uppåt. Helt fel tycker jag. Vilka signaler till "vanligt" folk som jobbat hela livet...
  Hursomhelst - Stort tack för skylt, tänkvärt text och länk:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det naturligtvis oförskämt bra, så man borde inte klaga ens på idioter som Dan E ... men just de där signalerna, de är fel!!!

   Radera
 4. Jodå med tiden blir nog allt bra. Pension.....hm det vill till att leva här och nu. Ha en bra start på sistaveckan i januari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En månad sedan julafton redan - obegripligt hur fort det ändå går, pensionär eller inte.

   Radera
 5. Har läst och försökt med två kommentarer. Men de försvann. Instämmer helt tankarna om Eliasson och även det övriga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte om/hur han kan se sig i spegeln ens? Och då menar jag inte hans i viss mån bristande skönhet ...

   Radera
 6. Och alla småpampar vill efterlikna de stora pamparna och lär sig fort hur man ska göra...jag läser flera häpnadsväckande historier om våra näringslivstoppar och inte minst politiker i vår lilla kommun nästan dagligen. Mycket märkligt...

  SvaraRadera
 7. Jag tycker sista skylten upplevs mest hoppfull. ;-)

  SvaraRadera
 8. Vi får hoppas att allt blir bra... kanske på ett eller annat vis.

  SvaraRadera