fredag, januari 29, 2021

Vill någon ha lite tequila?

Ute ser det ut som på ett klassiskt julkort, kanske blir det ett tunt lager is på sjön kommande natt? Vi har flera minusgrader. För sysselsättning så här i början av dagen finns i alla fall de fem fredagsfrågorna, de dyker som vanligt upp hos Elisa Matilda

 1. Skulle du hellre ha 10 hobbies eller 1 passion? Svårt val. Kräver tid vilket alternativ man än väljer. Men jag kör på passion! Man kan väl (nästan) säga att jag har en passion för ord?
 2. Vad är det konstigaste i ditt kylskåp? En väldigt gammal souvenirflaska med tequila. Den har stått där i åratal. Förstår inte varför den står där! Tequila behöver inte förvaras kallt och ingen i huset dricker det uppenbarligen heller ... undrar om någon skulle vilja ha den?
 3. Vilken är den vackraste plats du har sett? Helt omöjligt att välja. Härligt att ha sett många!
 4. Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan? Ingen. Lyssnar märkvärdigt lite på musik, numera.
 5. Är du en sparare eller spenderare? Spenderare som också sparar. Och som inte gör av med mer pengar än jag har råd med. Som tur är.
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. Jag är helt klart en slösa vad gäller pengar. Tur maken är en spara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du tillräckligt gammal för att minnas Lyckoslanten??? :-D

   Radera
 2. Du kanske kan använda tequilan som handsprit :D

  SvaraRadera
 3. Kanskje en skulle hatt 10 lidenskaper isteden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet vad som vore trevligast ...

   Radera
 4. Haha, jag har också en liten söt flaska i kylskåpet, sen några år tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska banne mig slänga min nu!

   Radera
 5. jag lyssnade mycket på musik förr i tiden men nu blir det radions P1. eller är det tyst. det är också skönt. hela Sverige är fullt med vackra platser. jag kan också både spara och spendera.

  SvaraRadera
 6. häll det lilla i kaffet, dödar säker bakterier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker att mitt kaffe är bakteriefritt ändå. Tror inte det blir nån bra "kask"!

   Radera
 7. Idag är vi återigen helt lika i våra svar förutom ettan då;-). Du har en öppnat flaska Tequila från 1980-talet i kylskåpet och vi har en flaska Campari som står där. Den är nog också från 1980-talet och ingen av oss har rört den sedan dess - hahaha. Tequila Sunrise var min mans favo dryck på den tiden. Å jag drack väl då och då en campari med apelsinjuice...
  Fyran och femman - håller med till fullo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Campari gillar jag lika lite som tequila! Jo, har noterat vår samstämmighet. Och noterar också nu när jag plåtar den lilla flaskan att spriten tydligen dunstar på något obegripligt vis, för flaskan är oöppnad!

   Radera
 8. Föreslåg en annan placering åt den stackars frostskadade tequilaflaskan. Den är ju så vacker.Jag hade också en passion för ord, då innan jag blev sjuk i utmattning. där försvann både det ena och det andra. Det där som gör att man får knorr på orden....men livet går vidare..
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ärantagligen etiketten med mariache-orkester som gjort att jag sparat den. Fast det verkar ju idiotiskt att ha den kvar!

   Radera
 9. Vilken vacker flaska! Det finns goda Margaritas man kan göra på tequila!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margaritas är nog min älsklingsdrink när det är sommar och varmt - men jag gör inga själv och innehållet i den här flaskan tror jag inte smakar bra ...

   Radera
 10. Lustigt hur man kan ställa in saker i kylen o sen bara står dom kvar där *Ler*. Jag har precis flyttat så jag har tömt bort allt sånt så i min kyl står än bara saker jag använder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar vara en bra idé! :-D
   Men förr i världen, innan vi körde digitalkameror, hade jag alltid filmrullar i kylen.

   Radera
 11. Ge mig tequila! Älskar tequila =) Hahaha! Nej, jag har inte min tequila i kylen, tycker det blir bäst om den förvaras i rumstemperatur, den smakar mer, men det är ju jag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du dricker den säkert med citron och salt också, eller hur? Jag tar gärna en margarita men annars får tequilan vara för min del.

   Radera