torsdag, januari 28, 2021

Tidens stora fråga

Minsann om det inte är nästan helg igen! Efter en dag med oavbruten snöyra kommer kanske solen tillbaka, man får hoppas. I väntan på det en titt på helgfrågan från Mia i bokhörnan: Finns det någon serie du känner att du måste följa?

I tv är svaret ja, i bokform är jag mera tveksam. Men eftersom fler säsonger ska följa i tv på "The Handmaid´s Tale" kanske Margaret Atwood skriver mer om Gilead också? I så fall är jag väldigt intresserad. 

Bonusfrågan skulle denna gång kunna få ett riktigt riktigt långt svar, eftersom det är tidens stora fråga. Den lyder så här: Är det något ni längtar efter när pandemin är över? OM! Jag vill resa, träffa folk, krama människor jag inte fått ta i på en evighet, bjuda hem vänner på middag, gå på bio, träna tillsammans med andra, gå på stan utan att bli skraj om det är lite trångt, ta t-banan för att det går så mycket fortare än att promenera ... Sätter punkt där. Och fortsätter undra NÄR?

Här ett nytt sätt att använda överskottet i bokhyllan ... så hamnar det på väggen i stället!

Copyright Klimakteriehäxan

25 kommentarer:

 1. du som är så pysslig fixar säker lite fin bokkonst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja liiite inspirerad blev jag ... men det är rätt trångt på väggarna redan här, precis som hos dig!

   Radera
  2. varför på väggar, gör en taklampa eller nåt

   Radera
  3. Fritt fram! Men just den här sitter på en vägg.

   Radera
 2. Bokkonsten på väggen är ju såååååå läcker! Snacka om positiv sysselsättningsterapi:-)
  Håller helt med dig om "The Handmaid´s Tale" fortsättning. Sedan längtar jag efter "Shetland" och "Ett fall för Vera". Undrar när de kommer, då de inte kunde spelas in på grund av pandemin.

  Visst längtar jag också efter att få krama om mina bästisar. Trodde aldrig att jag skulle sakna kramandet, men det gör jag faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vera har jag inte alls fastnat för. Men vikta boksidor gillar jag, i a f när de ser ut så här och inte är hundöron! Vad beträffar kramandet så avstår jag dock gärna en del "slentriankramar" ...

   Radera
 3. Vad gäller serier så är det några få jag följt bl.a. "Kalifatet" och "Vår tid är nu Jag vet också att jag kommer, att i varje fall börja se den nya serien som kommer,"Atlantic Crossing". "Ett fall för Vera" har jag också sett men inta alls alla avsnitt. "The Handmade´s Tale " har jag sett en del av. Men serier är egentligen inte min grej.
  Bokkonsten är hur läcker som helst.
  Och mycket finns att längta efter när pandemin är över. Instämmer helt med dina tankar här,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalifat var bländande bra tycker jag, och Vår tid är nu var bra! Jag vill också se Atlantic Crossing - den beskrivs som en norsk The Crown! Fast man klagar visst i Norge över falsk historiebeskrivning. Sen kan vi längta ihop.

   Radera
 4. Väggboken var ju häftig.
  Jag följer inga TVserier längre. Kollar gärna spontant gamla dokumentärer om hur folk levde förr i tiden.
  Mina kramar kommer att sträcka sig till inom familjen. Kommer icke att krama vem som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns bra tv-serier som jag tycker är värda att följa. Och så finns det mängder som man inte har en aning om och inte orkar ens försöka hålla reda på! Dokumentärer är härligt att titta på, för min del kan jag glo på exotiska djur nästan hur länge som helst ...

   Radera
 5. Var det inte du och jag som letade upp en lampa med/av en bok för ett tag sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt en!!! Hittade på nätet. Billigare än på Nordiska Galleriet, förstås - fast jag tog en mindre storlek.

   Radera
 6. Ja, vem längtar väl inte efter att pandemin ska försvinna. Om den nu gör det. Men det måste den väl?

  SvaraRadera
 7. Har flera serier som jag gärna vill följa, men speciellt en serie måste jag följa för där är det bara en bok kvar. Vi lär nog få leva med covid-19 hädanefter och istället lära oss ett annat beteende än tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man bara en bit kvar till slutet vill man naturligtvis hänga i! Men jag tror inte att jag i vuxen ålder läst någon bokserie med fler än tre delar.

   Radera
 8. TV - serier är ju kul att följa. just nu följer vi polisserien ifrån Malmö. den är riktigt bra. Maja Lundes klimatserie vill jag läsa klart

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Tunna blå linjen" - jag tittar också!

   Radera
 9. Ja, det är mycket man längtar efter. Jag har hela tiden tänkt att jag klarar mig bra och att det inte är så stor skillnad för mig, som ensamvarg med släkt och vänner långt bort, men när jag tänker efter är det ju en hel del ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju tur som fått vara friska, men oj så mycket man ändå saknar tycker jag. Fast jag vet att man inte borde klaga.

   Radera
 10. Tv-serier tänkte jag inte ens på. Följer ingen sån heller. Tv öht känns mest som rapport, aktuellt och agenda numera.

  SvaraRadera
 11. Har båda böckerna av Atwood, men har inte läst dem ännu.

  SvaraRadera
 12. Jag såg en som gjort en gran av en bok. Jag längtat tills det är över

  SvaraRadera
 13. INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

  Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

  Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

  Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

  Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


  Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

  Signerad: GRANDMASTER

  SvaraRadera
 14. Mitt vittnesbörd om hur jag blev Illuminati -medlem. Jag vill låta de människor som vill gå med i den stora Illuminati veta hur en fantastisk Illuminati -medlem har hjälpt mig. Han heter Lord Morgan. Hjälper mig att få tillbaka mitt liv från dödens skede. Utskrivs efter cirka 5 år och sex månader. Efter att ha blivit förrådd av så många medlemmar av Illuminati. Under åren var jag hopplös och ekonomiskt på golvet. Men en dag när jag surfar på internet stötte jag på posten som Great Illuminati -medlem, Lord Morgan, och sa att om du var medlem i Great Illuminati kan du vara känd, rik och framgångsrik i livet. Omedelbart kontaktade jag och jag förklarade allt för honom och han rekommenderade mig och hjälpte till och jag betalade för medlemsregistreringsformuläret som användes för att initiera mig och jag blev inledd i Illuminatis stora nya världsordning. Efter det gav de mig alla riktlinjer och berättade för mig att efter inledningen kommer alla nya medlemmar att belönas med summan av $ 1.000.000 i kontanter. Med hjälp av Lord Morgan. Jag var helt initierad som en fullständig Illuminati -medlem. Om du har misslyckats med bedragare tidigare eller letar efter någon som kan hjälpa dig att gå med, är mitt råd att du ska ge Lord Morgan ett försök. Det är din bästa chans att bli vad du vill i ditt framtida liv. Kontakta honom via e -post: feliamorganilluminati@gmail.com eller WhatsApp +2348056051569.

  SvaraRadera