söndag, januari 31, 2021

Kylslaget

Var det länge sedan vi hade riktig vinter eller är det jag som minns fel? Minusgraderna förser träd, buskar och strån med extra glitter som kan få självaste Swarowski att bli avundsjuk.

Och trots att jag själv aldrig går ut på sjöis måste jag erkänna att det ser helt underbart ut med skridsko- och sparkturer i solskenet på den blanka, snöfria isvidden. Fast jag har ju aldrig gillat att åka skridsko heller ... så problemet är försvinnande litet!
Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Vackert, på bild, minus 25 grader i går när sonen med familj försökte få i gång bilen, tändning, nyckel gick inte att vrida, bakluckan gick inte att låsa, men hem kom de... idag åker sonen långfärdsskridskor, bara minus 10 på Hisingen

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ kallt har inte vi haft det! Som tur är!

   Radera
 2. Vackra bilder - att titta på framför datorn;-) Har bra åkt långfärdsskridskor en enda enda gång, och det var i början på 1980-talet. Ingenting jag var så värst förtjust i kan jag säga. Men då var det betydligt kallare - upp till 22 minusgrader vill jag minnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långfärdsskridskor har jag inte ens prövat, jag kom aldrig längre än till bandyrör i min skrinnarkarriär - och avskydde nästan varje minut av det. Vinterbad, nej tack.

   Radera
  2. PS iskristallbilderna vinner på att man klickar upp dem i storlek men det har väl du och alla andra redan klurat ut antar jag.

   Radera
 3. Till och med vi Göteborgare har fått is på vatten i år :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast visst la den sig väl rätt sent?

   Radera
 4. Vackert! Här hade vi 21 men på andra sidan strecket. 😜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vilken termometer jag föredrar. Din.

   Radera
 5. Kylslaget men väldigt vackert! Såg att dte var lite is på Årstaviken idag men inte direkt öfr skridskor. Men att "jumpa" bland flaken hade kanske fungerat. Var klok och avstod det roliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk är gruvligt dumdristiga och ger sig ut utan att ha koll. Man kan njuta av anblicken från strandpromenaden! Säger hon som sjunkit genom isen utanför Årsta holmar.

   Radera