söndag, januari 10, 2021

Skyltsöndag igen

Tänk ändå så många sinsemellan väldigt olika budskap som kastas över en via skyltar man springer på! 

Nog för att vi alla behöver besöka det lilla rummet med det man ibland så skojfriskt kallat "brusfåtöljen". Och för den med fläckfritt fungerande peristaltik kan det rent av vara en njutning ... Men har vi behövt påminnas om behovet medelst en jättestor skylt på busshållplatsen? Nej, det här var verkligen första gången!

Väldigt tveksam känner jag mig också till t-tröjeskylten med en hängd docka. Vi som är välbekanta med Margaret Atwoods Gilead, landet där den som begår minsta fel avrättas och sedan hängs på en mur till allmänt beskådande, vi kan knappast bli sugna av den här loggan. Som tur är finns det många andra sorters t-shirts.

På väggen hos krukmakerskan på Södermannagatan sitter skylten med det korta och koncisa konstaterandet om läget i världen. Jag är osäker om tolkningen och kom mig inte för med att fråga ... men hon drejar fina skålar och koppar! 

Skyltsöndagarna fortsätter även på det nya året, med "hjärtat" hos BP med bloggen "Konst eller konstigt". Vi är ett helt gäng som kollar in affischer, anslag, etiketter, ja helt enkelt alla slags skyltar, bara för att det roar oss. I bästa fall kan det även roa någon annan!

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Loggan var lite makaber, minst sagt.

  Toa-skylten, man måste läsa det finstilta för annars blir den lite lätt konstig. Men ja, det är nog mpnga som inte hinner gå på toa på jobbet. Det är många som väljer att inte göra det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men när nöden är som störst ... behövs nog inte skylten! :-D

   Radera
 2. Tur det finns varianter på loggor på t-shirt. Jag avstår dem helst. Loggorna alltså. Toaskylten vid en busshållplats hade jag inte noterat. Men kan inte se det finstilta. Men vet ju att många som jobbar inte alltid kan gå när det skulle behövas.
  Krukmakeriet på Södermannagatan besöker jag ganska ofta och mycket fint finns det här-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle ALDRIG köpa en tröja av det märket. Och på toa går jag utan uppmaning ... På krukstället köpte jag faktiskt inget, tittade bara.

   Radera
 3. Kunde såklart inte låta bli att googla Arbetsmiljöverkets "Gå på toa"- reklam, för jag förstod inte vad den handlade om:
  https://www.av.se/halsa-och-sakerhet/psykisk-ohalsa-stress-hot-och-vald/organisatorisk-och-socialarbetsmiljo--har-du-koll/

  Nu vet jag, samtidigt som jag lärde mig två nya ord "brusfåtölj" och "peristaltik". Otroligt:-) Personligen förstår jag dock fortfarande inte kampanjens relevans till C-19...

  Dead doll design googlade jag också. Ett gäng som vill vara "anti" verkar det som: https://www.instagram.com/deaddolldesign/?hl=sv
  Deras motto "We do what we like not what sells". Håller med dig att den hängande dockan är smaklös. Deras andra "alster" är inte så mycket bättre...

  Det är så här nu - ja helt klart är ju inte budskapet. Låter aningen uppgiven.

  Vilken Skyltsöndag! En av dina bästa! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde ju ha länkat till arbetsmiljöverket, men kände att det gick bra ändå! De andra alstren från den hängda dockan tänker jag inte ens titta på, är helt säker på att det inte är något för mig. Men då var det skyltat och klart för denna gång!

   Radera
 4. Sista skylten beskriver ju vår nya vardag hur bra som helt=)

  SvaraRadera
 5. Jag hänger med på din sista bild.
  Loggan gillar jag inte och busshållplatsinfon tja.
  Bra skyltat, emellertid, det är ju det som det går ut på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack och lov behöver vi söndagsskyltare inte instämma i budskapen vi plåtat!

   Radera
 6. Jag var tvungen att förstora upp reklamen på hållplatsen för att försöka begripa. Om jag förstod det rätt så handlade den om att vissa inte har tid att gå på toa på arbetstid? Och det är ju verkligen illa..förstås. Dockan som hänger och slänger får mig bara att rysa, totalt smaklös tycker jag, men den är nog inte riktad till 60plustanter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att se potentialen i den hängda dockan, men som du konstaterar: vi ingår sannolikt inte i målgruppen!

   Radera
 7. gå på toa får inte lärare heller göra... inte de som jobbar på McDonald's heller (dotter jobbade en sommar, tufft)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lärare har väl ändå rast???? Ett problem i skolan är ju annars att ungarna inte vill/vågar gå på toa, bl a för mobbningsrisk.

   Radera
  2. kanske några minuters rast i teorin, då ska läraren flytta till ett annat klassrum, men eleverna har alltid massa frågor då... (elevernas toaletter är en och en... Inte spm förr i tiden)

   Radera
  3. Men det är ett välkänt problem att ungar får problem med magen eftersom de kniper ihop i fasa över att gå på äcklig skoltoa ...

   Radera