onsdag, januari 06, 2021

Läsning utan mål

Enligt O går ut hårt i starten av det nya året. Första kulturfrågan lyderVilka läsmål har du i år?

Inga, det är mitt korta och uppriktiga svar. I alla fall inte vad beträffar kvantitet. Det skulle kännas jobbigt och fel att sikta på X titlar eller Y sidor. 

När det handlar om kvalitet hoppas jag kunna blanda genrer, läsa någon klassiker och upptäcka en och annan ny författare, kanske läsa om någon gammal pärla. Möjligen lär jag mig något nytt medan jag i bästa fall har roligt! Det kan kanske kallas ett mål i alla fall, även om jag inget har?!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Det är väl definitivt ett mål! Tycker verkligen inte att kvantitet är det viktigaste, men jag är en tävlingsmänniska som behöver pushas lite. Hade jag blivit stressad av det skulle jag inte satt upp sådana mål. Stress och läsning går inte ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då säger vi det: jag har ett läsmål!!! :-D

   Radera
 2. Nej, inga direkta läsmål här heller men jag stämmer in i liknande mål som du har. Vet att under många år som jag var lärare så hade eleverna olika läsmål. Vi började varje morgon med att läsa i 20 minuter och vi avslutade varje dag med att läsa i 20 minuter.(Lyssnade också när eleverna läste högt för mig. Några varje dag. Och under dagen läste jag också 20 minuter högt från en bok vi gemensamt röstat fram.(Gällde elever jag undervisat i klass 3-6) På högstadiet blev det annat men litteraturen har alltid varit viktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du gav dina elever något värdefullt!!! Önskar verkligen att dagens barn upptäcker böckerna värld.

   Radera
 3. Kaosutmaningen är bra, för då får man en vänlig knuff att leta efter en bok som man annars kanske inte hade tänkt på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänte ge mig på den för nåt år sen men gav upp innan jag hunnit börja ...

   Radera
 4. antal böcker vill jag verkligen inte räkna. jag vill läsa det jag vill eller rättare sagt det jag väljer. allt jag vill hinner jag aldrig med. och så får det bli det antal det blir. jag har alltid ambitioner så här dags på året att följa ett antal utmaningar. 2021 är inget undantag. inte heller det får bli någon piska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppar utmaningarna. Hoppas att jag läser och hittar bra saker att läsa!

   Radera
 5. Skulle heller inte sätta ett visst antal böcker som mål. Det är ju ändå inte kvantiteten som räknas. Däremot har jag som mål att läsa några böcker som har kommit ut men inte finns i pocket än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst går det utmärkt att vänta på pocketutgåvan, man kan läsa en massa annat medan man väntar ...

   Radera
  2. hämtat flera nya romaner på biblioteket denna vecka.

   Radera
  3. Då håller du dig lugn ett tag ...? :-D

   Radera