torsdag, januari 21, 2021

Trösten vi fann

Hur söker man tröst när en livshotande pandemi lurar runt hörnet? Vi har fått svaret nu, när summeringarna av saker som hände 2020 trillar in: 
Svensken i sin påbjudna isolering tog en glass och tittade på tv

De tre största glasstillverkarna rapporterar alla rekordförsäljning. Vi köpte inte mindre än 14 miljoner glassbåtar från Sia! En klassiker i frysboxen, absolut, med det tunna chokladtäcket över vaniljglassen och en klick sylt i mitten. Kallt och gott.

Kanske slickade vi i oss de där glassarna medan vi satt i tv-soffan. Streamingtjänsten Netflix fick 8,5 miljoner nya prenumeranter, långt fler än man räknat med. Även HBO och Disney-kanalen har växt rejält. Utbudet är enormt, och det kommer nytillskott hela tiden. En Netflix-favorit just nu är svenska "Kärlek och anarki", en tämligen galen serie av Lisa Langseth. 

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. tja, tröstätande har aldrig varit min grej, har aldrig heller tröstat mina barn med mat/kakor/godis etc, de har fått gråta färdigt utan - inte hotat med mat heller: "om du inte... så blir det ingen kvällsmat!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det där med att hota med indragen måltid, det tror jag är riktigt dumt faktiskt.

   Radera
 2. en riktig glassbåt på Hisingen:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/07/triumf.html

  SvaraRadera
 3. Jo, såklart söker vi tröst i något. Glassätandet gäller inte mig och Netflix har jag inte. Men helt klart följer jag nyheterna mer än förut och ser på de program jag gillar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ägnar mig gärna åt båda sakerna ...

   Radera
 4. Vi har lagt oss till med att äta en minidajmstrut efter maten. Inte tröstar den - men något att de fram emot ... Eftersom de förpackningarna ofta är slut, är vi inte ensamma om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä dajmstrut låg som etta hos Triumf-glass!

   Radera
 5. En glassbåt har jag inte ätit sedan jag var barn. Jag visste inte ens att den fanns fortfarande i dessa Magnum-tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojomensan, och den är sig precis lik!

   Radera
 6. Intressant läsning! Att streamingtjänsterna ökat känns ju ganska givet men blev faktiskt överraskad över glassen. En annan teori kring den kan ju vara att många barnfamiljer stannade hemma i sommar istället för att resa runt och göra utflykter - och att man därför hade fler glasstunder i hemmet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan absolut vara en del av förklaringen! Sen var sommaren rätt varm om jag minns rätt, det borde ju också ha bidragit till att fler glassar slukades.

   Radera