söndag, januari 17, 2021

Skyltarnas dag (igen)

Ja, vem vill inte vara en vinnare? Den här skylten tycker jag pryder sin plats när vi som vanligt högtidlighåller Skyltsöndagstraditionen i Blogglandia. Fler skyltar hittar ni om ni tar vägen via BP

Kultursektorn har i rådande pandemitider drabbats hårt av alla smittbegränsande restriktioner. Teater, konserter, alla sorters scenuppträdanden har blivit inställda. Bara i enstaka fall har de kunnat gå av stapeln med några få personer i publiken (eller digitalt förstås). Klart att branschen lider och längtar som sägs på affischerna Debaser satt upp!

Samma längtan finns givetvis på väldigt många håll. Inom restaurangnäringen inte minst. Men visst försöker de leva upp till råden och restriktionerna  man kan t o m få sällskap av statsepidemiologen Anders Tegnell ända in på toaletten, som på den här krogen på Odengatan!  

Då kan vi kanske se fram emot söndagsmiddagen. Vem vet, det kan bli en Winner!

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. händer har jag tvättat hela livet, har nästan aldrig varit sjuk

  SvaraRadera
 2. Det är klart man ska tvätta händerna, men det har nog varit lite si och så i en del fall. Även hur noga.
  Jag vill gärna hålla mig fortsatt frisk, det är A och O.
  Bra skyltat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frisk? Ja tack, väldigt gärna ... vi gör som det står på skylten, eller hur?

   Radera
 3. Winner är ju ett perfekt ord för wine och dinner! Den tar vi!
  Ha en skön söndagkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart dags för dagens winner, eller hur!?

   Radera
 4. Haha, ja det blev en bra kombination av orden.

  Varför står det på engelska på postern på toan, tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade över samma sak och kom fram till en möjlig förklaring: TVÄTTA HÄNDERNA skulle ha lagt ordet HÄNDERNA tvärs över Tegnells panna ... fast jag ser också möjligheter till andra layout-varianter. Men vi tenderar ju att köra engelska i onödan alldeles för ofta.

   Radera
 5. Winner skylten är helt klar vinnare i din skyltsöndag =) Så klurigt och bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något att se fram emot så här på söndagseftermiddagen, eller hur? :-D

   Radera
 6. Den första skylten får G, den andra MVG och den tredje - ja... Höll på att skriva underkänt, men det är väl att ta i. Tegnell är ju stilig och rätt så snygg, men efter att ha sett honom i stort sett dagligen på tv och i andra medier vill jag faktiskt inte äta lunch/middag med en affisch på honom och bli påmind om att tvätta händerna. En lunch/middag irl med honom skulle jag dock kunna tänka mig;-)

  Tusen tack för din fina skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tegnell-affischen satt ovanför tvättstället på toan, vilket jag tyckte var en ganska logisk placering ... Har aldrig tänkt att han är "snygg". Men det tålamod han visar, inte minst med alla tjatiga journalister, det är i världsklass.

   Radera
 7. Fastnade genast vid första skylten. Perfekt kombo här och en rolig skylt. Ja, mycket på kulturfronten ligger nere men flera museer har öppet. Bra så! Kan ju inte begripa varför man inte innan pandemin var noga med att i Sverige tvätta händerna.Funderar över varför det nu ska vara så viktigt. Har alltid tyckt att det varit viktigt. Kan inte förstå att det inte varit det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här blev det pizza med ett glas rött, alltså winner!
   Det har inte blivit nåt museibesök för mig. Trots att jag vet att det finns fina utställningar som jag skulle vilja se.
   På dagis präntade man i ungarna att tvätta händerna, det faller kanske i glömska sen?

   Radera
 8. En ovanligt leende Tegnell må jag säga, han har väl inte haft så mycket att rycka på mungiporna åt stackars karl. Första meningen var en fullpoängare! Visst vill man vara en winnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pizza-winner för mig på söndag kväll. Ja, att Tegnell fortfarande står upp är lite av ett under, att han sen orkar dra på mun ... Vill inte ha hans jobb!

   Radera