lördag, januari 02, 2021

Veckans mening – om kanske

Eftersom det är lördag är det dags igen för Veckans mening, efter initiativ från Skriv-Robert. Tanken är att man väljer ut en mening i den bok (eller annan text) man nyss läst, och då ska det vara något som får en att stanna till någon sekund extra. Det kan vara klokt och tänkvärt, det kan vara roligt eller upprörande eller ja, nästan vad som helst! Veckans mening kommer ur en debattartikel på SvD:s kultursidor skriven av Victor Johansson, inspirerad av att ordet "kanskeman" kommit med på listan över årets nyord i svenska språket. Skribenten är förmodligen en av de män som avses, det tror han i alla fall själv, och funderar över vad som (positivt eller negativt, bara att välja) ligger i det lilla ordet:

Kanske sätter inga gränser, kanske förhåller sig inte till verkligheten, kanske bär löften som ännu inte infriats.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Utan att ha någon synpunkt om "kanskemän" så tycker jag att det var en vacker mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den föll mig i smaken, så enkelt var det!

   Radera
 2. Ordet kanske kan ju tolkas lite varierat och den här tolkningen av kanske gillade jag. Men hade det stått "kanskeman" i stället hade meningen blivit en helt annan."Kanskeman sätter inga gränser" o.s.v.
  Intressant mening.

  SvaraRadera
 3. Gillar meningen. Kanske är lika luddigt som lagom. Men om det ska finnas en kanskeman borde det finnas en kanskekvinna också... Då blir det kanske mera rättvist;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart finns det kanskekvinnor också!!!

   Radera