tisdag, juli 19, 2022

BUS-igt

Det är inte varje dag som jag får lust att sjunga när jag tittar på mig själv. Men någon gång ska ju vara den första.

Jag ser ner på mina ben och reaktionen är omedelbar: "Flamma stolt mot dunkla skyar!" nynnar jag, om än inte riktigt glatt. Benen är superflammiga. Än en gång har jag misslyckats med BUS-behandling: BUS betyder Brun Utan Sol. Den där grå-grön-vit-blå färgen på mina vinterben gör ingen glad, och inte matchar den en enda av mina fina sommarklänningar.

Alltså har jag nu köpt en ny variant av solbränna på flaska, ett mousse rekommenderat av s k expertis. Fast resultatet är inte bra, inte den här gången heller. Hur svårt kan det egentligen vara?

Ska aldrig glömma när vi var i Oslo och skulle gå på finkrog med Dottern som bor där. Det var hennes födelsedag, det var varmt och jag ville vara barbent. Köpte en BUS-produkt. Tjejen i kassan gav mig ett råd när jag luftade min oro över ojämn färg: ha på rejält med kräm!

Jag hade på rejält med kräm. Fick faktiskt riktigt fina sommarben. Nöjd! På kvällen gick jag och lade mig i hotellsäng med manglade vita lakan. På morgonen var större delen av lakanen bruna, medan benen bleknat. Hu!  

Förr i världen fick jag bruna ben utan större ansträngning. Idag är jag inte lika förtjust i att sola. En gång testade jag att gå in i en soldusch, en kabin i vilken man besprutas från alla håll med en BUS-lösning. Det blev faktiskt ganska snyggt, men höll inte länge och kändes därmed rätt dyrt.

Problemet har förstås flera möjliga lösningar. Antingen använder jag, trots att det är så skönt att ha bara ben, strumpor till mina kjolar och klänningar, eller så kör jag långbyxor rakt av. Såvitt jag inte kan övertyga mig själv om att ingen mer än jag bryr sig om vilken färg jag har på mina ben ... 

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. sitter skönt i skuggan och solar bara benen 😎

  SvaraRadera
 2. Har aldrig testat brun utan sol men det verkar vara ett gissel för de som provat. Mina ben får den färg de får när jag är utomhus, så visst är de bleka under försommaren och det får de vara. Har någon problem med det, så är det deras problem. ;-) Så du kan gå i kjol hur mycket du vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag görju faktiskt det, i förvissningen om att ingen bryr sig, egentligen ...

   Radera
 3. Anonym11:28 fm

  BUS betyder också Budget- och skuldrådgivare. Skönt ändå att det inte var de du behövde hjälp av... :) /Torbjörn i Karlstad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan! Nej då har man nog värre problem än bleka ben!

   Radera
 4. Nu går det igen att kommentera, bra:-)
  Så jag skrattade när jag läste om dina BUSiga ben - hahaha:-)
  Nu är jag ju långt ifrån ett BUSig proffs, men jag BUSar bara till det under vintern, och då i ansiktet. L'Oréal Sublime Bronze Silky Lotion.
  Under sommaren solar jag benen, åtminstone framsidan. Spelar egentligen ingen roll, då jag inte bär klänningar/kjolar utan bara byxor. Capribyxor är också ett bra alternativ om du har vita ben. Tror inte att någon lägger märke till benen av en 60 plussare;-)

  PS. Förut använde jag l'Oréals BUSiga våtservetter, men finns inte mer, åtminstone har de försvunnit hos Åhléns. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har det inte gått att kommentera???? Bus på flera sätt, alltså ... Yves Rocher har haft bra BUS för ansiktet, men jag har inte använt det på läääänge.

   Radera
 5. Instämmer i knepigheten med BUS- Log gott!
  För egen del så har jag nu mest lediga byxor och halvkorta. Är ju inte i solen-
  Lycka till med BUS:et

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag flammar stolt vidare ett tag till ...

   Radera
 6. Anonym10:30 em

  Dom som är naturligt bruna vill hålla sej så ljusa som möjligt. Som min svärdotter fr Vietnam, t.ex. . Jag är alltid rädd för kemikalier; har aldrig färga
  håret t.ex. Den där fejka solbrännan låter ganska otäck - för mej iaf. - Lycka till säger Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ruth! Jag tror nog att bus-produkterna är tämligen säkra att använda, det är ju inte så himla nyttigt att ligga i solen heller f ö ... och nån daglig användning lär det aldrig bli tal om. Men så är det ju: den som har rakt hår vill ha lockar, den som har lockigt vill ha rakt - den som är vit vill vara lite brun och den som är brun vill vara lite ljusare i hyn: aldrig är vi nöjda, det är verkligen synd!

   Radera