lördag, juli 16, 2022

Veckans mening – om sprit

Alkohol ställer till med otroligt mycket elände, från äcklig bakfylla till grov brottslighet. Likväl är många av oss sugna på både vin och sprit av och till. Men det gäller att tänka sig för, att sätta gränser  och sedan hålla dem. Till Dottern har jag brukat säga att man ska komma ihåg att alkohol inte är något skönhetsmedel, vilket är enkelt att konstatera ... En som tampats med spriten både för egen del och i sin absoluta närhet är Marko Lehtosalo, som vi känner som Markoolio (och som jag gillar, kan inte riktigt förklara varför!) Nu finns "Markoolio. Mörkret och den rosa bubblan" och ett avsnitt ur boken är med i serien med smakbitar ur nyligen utkomna självbiografier som Svenska Dagbladet valt att ha som årets sommarläsning. Där finner jag Veckans mening, den som fått mig att stanna till en liten extra sekund när jag varit mitt upp i läsning. (Fast jag garanterar inte att jag kommer att läsa hela boken ...) Hos Skriv-Robert hittar du säkert fler tänkvärda sentenser.

Det är inte på något sätt någon förmildrande omständighet att vara full, men faktum är att nittionio av hundra dumma grejer jag gjort i livet har varit under alkoholens påverkan.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. lyssnade på Markoolio med sin mamma i svt, gripande

  SvaraRadera
 2. Intervjuades inte Markoolio och hans mor i tv av Carina Bergfeldt för några månader sedan!? Trodde att det var hans mamma som var alkoholist när han var barn. Men dessvärre går ju alkoholism ofta "i arv".

  SvaraRadera
 3. Sorglig, men säkert sann, mening. Kan inte alkohol vara ett skönhetsmedel? Då har du inte hört killen som sa till sina kamrater: "Nej grabbar, nu tar vi och super brudarna snygga!" ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D den var faktiskt ny för mig ... får berätta det för Dottern så hon vet vad hon har att rätta sig efter ...

   Radera
 4. Markoolio känner jag inte till något om. Alla dessa kändisar och deras problem... saknar intresset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte att läsa boken. Inte tillräckligt intresserad jag heller!

   Radera