fredag, juli 08, 2022

Dubbelt upp

Fem fredagsfrågor som vanligt, trots att det är mitt i sommaren, från Elisa Matilda. Denna gång har hon funderat kring vad vi har i dubbla upplagor. Jo, det har man ju förvisso ...

 1. Vad har du två av, för att du alltid tappar bort den ena? Letar ofta efter mina glasögon, men som tur är har jag faktiskt ännu fler än två!
 2. Vad har du inte som du istället lånar från någon? Trimmer.
 3. Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra? Många klädesplagg.
 4. Vad är något du har på flera ställen? Platser som jag kallar "hemma"! Både i stan och i Barndomslandet. 
 5. Vad är något du gärna vill ha det senaste av? Morgontidning, tryckt på papper.
Vy från Barndomslandet.
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. använder mer än gärna gamla kläder. har samma svar som dupå sista frågan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kläder kan vara hur gamla som helst bara de är snygga, lagom och sköna att bära!

   Radera
 2. lycklig att vi bor året om i vår "sommarstuga", nära havet, skog, åkrar, en kvart med buss till Göteborg, läste den färska Göteborgs-Posten i natt i min lilla iPad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Papperstidning slår digital blaska.

   Radera
  2. blaska?? innehållet är ju exakt samma

   Radera
 3. Eftersom jag är halvblind utan glasögon, har jag dem på mig från det jag stiger upp tills jag släcker sänglampan.
  Studsade till lite när du skrev trimmer, jag har en till skägget. Gissar att du syftar på en sådan man använder i trädgården.
  Morgontidningen, Smålandsposten, läser jag första gången strax efter kl. 24 då den alltid publiceras. Smålandsposten har bestämt att först webben och e-tidningen sedan papperstidningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt tänkt, skägg trimmar jag inte :-D ... men lite gräskanter här och där! Jag väntar helst till frukost med tidningsläsningen.

   Radera
 4. Anonym2:54 em

  Gamla kläder kan definitivt få en renässans. Inser att jag har mer än nog att välja bland, även om jag skulle leva 10-15 år till. Ändå vill man nåt nytt ibland. Lite tokigt!
  Morgontidning på papper! Ja, tack. Borås Tidning kommer yt sju dagar i veckan. Uppskattas. På storhelger så funkar e-tidning...
  Har också hemma här och hemma i barndomsbyn. Allra mest hemma i barndomen... ju äldre jag blir, tycks det
  Ha en god dag! // Anna-Lena =femfemman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag villhöver lite för ofta nåt nytt plagg ... men så här på landet behöver man inte vara särskilt uppklädd!

   Radera
 5. Gamla kläder har jag gott om! Eftersom jag inte kommer mig för att köpa nya får jag använda de jag har. En färsk, tryckt morgontidning är en bra start på dagen. Den vill jag inte vara utan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Papperstidningens vänner är svåra att omvända, eller hur? Jag köper onödigt mycket kläder, det roar mig och man får ta till vara på det skojiga man har ...

   Radera
 6. Känner igen mig i mycket. Och en papperstidning vill jag gärna ha och läsa varje morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir aldrig det samma med läsplatta.

   Radera
 7. Ja, dubbla uppsättningar av läsglasögon har jag också. Du bor ju på två ställen, och då man inte vill resa med alltför mycket bagage är det ju smidigast att ha dubbla uppsättningar av kläder med mera både i Stockholm och på Barndomslandet.
  PS. Bilden är fantastisk:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det blir faktiskt lite mindre packning undan för undan. Men så ska man ha koll på kylskåpet också. och väderleken, det kan komplicera.

   Radera
 8. Anonym11:14 em

  Papperstidning har jag fortfarande också, även om det ibland är lite ”gamla” nyheter, eller gamla är kanske att ta i, men har läst om det dagen innan.
  Bokdamen
  https://bokdamenblog.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är sant: digitala nyhetssajter blir förstås oftast först. Så en kombo är väl det allra bästa, för den som är riktigt nyhetssugen.

   Radera
 9. Det är nog tur att du bor i storstaden där man ännu kan få papperstidningen på morgonen. Här kommer den med vanliga postutdelningen, varannan dag klockan tre...inte mycket att hurra för. Men jag började med e-tidning för många år sedan så jag har vant mig.

  SvaraRadera