torsdag, juli 21, 2022

Dagsaktuell Wisti (3) och helgtips

Från utställningen "Så långt näsan räcker" i Stockholms konserthus sommaren 2022.
Kent Wisti är präst, konstnär och satiriker. Ur presentationstexten till utställningen:
"Wistis satirteckningar ger oss en tillspetsad bild av rådande normer och värderingar,
och får oss att tänka ett steg längre. Han är orädd och rebellisk och väjer inte för svåra
 och känsliga frågor." Och han är bra, tycker jag.

Helgfrågan i sommarupplaga är ingen fråga, men en uppmaning från Mia i bokhörnan att tipsa om något att förgylla sommarledigheten med (ja, även om man inte råkar ha semester förstås!). 

Då har ni redan gissat att jag rekommenderar utställningen i Stockholms konserthus med ett 50-tal verk av Kent Wisti. Kan med fördel kombineras med någon av minikonserterna, livemusik i foajén. Allt gratis!

"Katrine" och "Birgitte".
På kvällskvisten passar det ofta med en stund framför tv:n. Till min stora glädje har jag upptäckt att den danska serien "Borgen" har fått en fjärde säsong! Netflix har den, och jag höll på att inte hitta den alls för att den hade bytt namn. Nu heter den "Borgen: Riket, makten och äran". 

Skådespelarna känner vi igen från tidigare säsonger, med suveräna Sidse Babett Knudsen i huvudrollen som Birgitte Nyborg och Birgitte Hjort Sørensen som hennes parhäst Katrine Fønsmark. Netflix kallar den "fristående" men nog är det bra att ha varit med från början ... och det har ju varit ett nöje hela tiden, ända från start!

Copyright Klimakteriehäxan 

11 kommentarer:

 1. "Jag förstår inte folk som är uteliggare. Hade det varit jag hade jag sovit på jobbet."
  Kent Wisti i tidningen som säljs av hemlösa

  SvaraRadera
 2. promenerade igår 13 km i +33°C, utan svett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag inte klarat. Hade svettats floder!

   Radera
 3. Utställningen finns på programmet för mig- Tackar för fint tips.Vad gäller tv blir det nästan inget för mig. Jo. nu fotboll och lite fri idrott. Men har antecknat "Borgen".
  Vi går gärna ner en stund till Boule & Berså dessa vackra kvällar och gärna en tur också med pendelbåten både över till Djurgården, Lidingö eller Nacka strand. Men det är ju lokalt här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behovet av tv minskar så här i sommartider! De där pendelbåtarna är guld värda.

   Radera
 4. Anonym6:07 em

  Har sett senaste säsongen. Njutbart, berörande, spännande.
  Förgylla sommar/semester: simtur...längs stranden.. I en insjö! //Anna-Lena/femfemman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Badade i sjön i förmiddags! Fast det blev ingen simtur att skryta med. Tråkigt (och kanske lite dumt också?) att simma ensam.

   Radera
  2. PS är glad att jag har fjärde omgången "Borgen" kvar!!!!

   Radera
 5. Kent Wisti som jag först hört talas om när du skrev om utställningen gillar jag skarpt. Skulle aldrig ha gissat att killen är präst.
  Vad gäller tv och serier är jag riktigt dålig. Några engelska deckarserier (Shetland, Ett fall för Vera) och så fotboll och friidrott - that's it. Kom på häromdagen att vi har C More och Viasat utan att vi visste om det. Ooooops...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får intrycket att Wisti är en rätt ovanlig präst ... Mycket fotboll blir det. Synd att friidrotten mest "händer" när jag vill sova.

   Radera