tisdag, juli 19, 2022

Pärlor i sommar-Stockholm (Wisti 2)

Jag kom i väg! Till Konserthuset och utställningen "Så långt näsan räcker"; funderingar av Kent Wisti tillsammans med hans tecknade gubbar. Ett 50-tal verk finns med. Och ja, det var verkligen värt besväret! Fyndigt, tänkvärt, originellt. Dessutom gratis. Funkar bra även för turister, varje text är översatt till engelska! Tror att jag kommer att låta er få se en rad av hans bilder här på bloggen framöver.

Men inte nog med det! I Konserthusets foajé blev det konsert. Fyra killar, 17 och 18 år gamla, med trummor, bas och gitarrer, bjöd på låtar av Cornelis Vreeswijk och Evert Taube och det lät jättebra! Malte Qviström Öhrwall sjunger och spelar gitarr. Oscar Dahlkvist spelar gitarr, Julian Wiklund Pöntinen hanterar basen och Sam Öhd trummorna.

Det visar sig att så här på sommaren ges en serie "minikonserter", fem gånger om dagen, varje dag.
Vissa dagar är det klassiskt som gäller, jazzigare toner andra dagar. Tänk att bara ramla över sådana pärlor! Stockholm är fantastiskt!

Copyright Klimakteriehäxan 

2 kommentarer:

 1. Bra där! Då ser jag fram emot en massa fina skyltar till kommande Skyltsöndagar:-)
  Kul med dessa unga killar som bjuder på spelningar i Konserthuset. Killarna får ett vettigt sommarjobb och publiken kan njuta av klassiska låtar av klassiska sångare. Eloge:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! fast kanske inte som skyltar vi får se ... och konserten kom som en total överraskning! Killen sjunger kanonbra!

   Radera