onsdag, juli 24, 2024

Att bo i en oas

Jag bor i Stockholm, Sveriges största stad, tillika dess huvudstad. Jag bor inte mitt i city men ändå hyggligt centralt. Utanför mina fönster har jag träd, buskar och blänkande vatten. Väldigt nära finns prunkande grönska att njuta av, promenadvägar, blommor, stillhet. 

Ännu närmare kan jag hoppa i Årstaviken, en del av Mälaren, och ta en simtur, just nu i väldigt dräglig temperatur. Vattnets kvalitet klarar t o m de av EU föreskrivna testerna (de var inte ens uppfunna när jag började bada här men det har gått bra ändå). 

Ibland ser vi en hare eller ett rådjur, för en tid sedan var jag på vippen att krocka med en vacker räv på infarten till huset vi bor i. Så kan man alltså bo i en storstad i Europa. I en oas! Priviligierad? OM! Tacksam? JA!


Humlor gillar stockrosor.



Det ser ut att bli ett bra äppelår i Stockholm!


Här tog jag mitt morgondopp i dag!
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. Visst är det härligt, vi kan ta färja till olika öar, gratis!

    SvaraRadera
  2. Underbar miljö du har runt dig, bara att njuta och ha det bra.
    Tack för fina bilder av ett underbart Stockholm.

    Ha det så fint nu.

    SvaraRadera
  3. Ditte4:55 em

    Ler när jag läser och känner förstås igen mig- Vi har det fint förspänt här hemma på Söder.
    Visserligen kan jag inte bada i "Saltsjön" vid Hammarbyslussen men allt annat finns även hos oss- Och detta att vi har skärgården helt nära och är omgivna av vatten är ju så fint. Är så förtjust i våra kommunala SL båtar som tar oss runt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag utnyttjar båtarna för sällan och kommer alltså inte ut i skärgården så ofta som jag borde. Men, som synes, jag har det rätt bra ändå ...

      Radera
  4. Stockholm i mitt hjärta!!!

    SvaraRadera
  5. Ja, det gör du verkligen - bo i en oas alltså. Och Tanto ligger ju granne med dig så att säga. Älskar den blommiga Pride-flaggan och alla dessa välskötta kolonilotter med sina äppelträd, bland annat.
    Och då jag är bosatt i "norr" är det faktiskt aningen "exotiskt" att sitta ned på uteserveringen på Zinkadus med en iskall öl och se gäster check in/ut från hotellet/vandrarhemmet. Även restaurangens mat är inte så dum.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste erkänna att jag sällan gåt rill just den serveringen. Men det finns gott om alterativ, flera riktigt bra, på våldigt nära håll!

      Radera
  6. Svar
    1. Men visst är det märkvärdigt att få till en sån bild med mobilen, använde inte ens makrofunktionen för den kommer jag inte överens med. Humlan är alltså en jätteliten del av hela bildytan!

      Radera