måndag, juli 29, 2024

Jag säger NEJ – bara för skojs skull

Bestämmer mig för att ännu en gång visa mina tydliga besserwissertendenser. Jag vet ju vad som är rätt och fel, fult eller snyggt, klädsamt eller opassande, kul eller förskräckligt, eller hur? Ja hur jag än vrider och vänder på saken kommer jag till samma slutsats: om fler tyckte som jag skulle världen verka lite trevligare. Haha!

Detta handlar alltså om en mild form av provokation. Gensvaret kan bli både kul och intressant, tänker jag. Det kan också utebli helt, med reaktionen "hur orkar hon bry sig?". Jo då, jag ägnar mig bara åt oväsentligheter här. Företeelser som många väljer att strunta helt i, och det mår de kanske allra bäst av. Men alltid retar jag väl någon? För visst kan man få retas lite, bara för skojs skull?

NEJ säger jag till räksallad på varmkorv. Och det säger jag utan att ha vågat prova, men det vänder sig i magen vid blotta tanken  trots att jag vet att folk älskar kombon! Dock älskar jag både korv och räkor – men tillsammans?

NEJ säger jag till mina oputsade fönster, men inte blir de putsade för det!

NEJ säger jag till skäggstrån på kvinnors hakor, inklusive min egen ...

NEJ säger jag till grå utväxt i färgat hår! Låt allt bli grått vetja!

NEJ säger jag till alla bedrägligt jättestora askar, lådor och kartonger som innehåller pyttesmå burkar eller tuber. Gäller ofta skönhetsmedel. 

Kanske vill du också säga NEJ till saker och ting? Kom loss, gnäll med mig! (använd min ytterst amatörmässiga "logga" om du har lust). Alltid retar det väl någon, som sagt! BP och Hanna hängde faktiskt på i veckan som gick. 

Copyright Klimakteriehäxan 

11 kommentarer:

  1. maken tvättade fönstrena förra veckan 💕
    Maken har inte klagat på mina skäggstrån, sonen gjorde det.
    Köper inga skönhetsmedel.
    Varmkorv med räksallad är göteborgsk delikatess! 🦐

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag VET att folk ÄLSKAR korv med räkröra. Och jag begriper det inte.
      Inte bara skönhetsmedel har oversize förpackningar.

      Radera
    2. ska vara fin Wienerkorv och bra räksallad

      Radera
  2. Grå utväxt i färgat hår...den får du nog stå ut med eftersom det tar ett tag för håret att växa ut så att hårfärgningen försvinner. ;-) Eller så färgar man håret grått för att slippa vänta på att färgen ska försvinna. Men jag förstår dig, det är inte snyggt med utväxter. Det finns hårspray med färg som kan trolla bort utväxten.
    Nå, korv med räksallad, den varianten är vanlig även här i norr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med hjälp av en duktig frisör kan man få bukt med utväxten och sin egen färg! Jag har haft tur, aldrig färgat håret så problemet har aldrig drabbat mig personligen.

      Radera
  3. Hahaha! Jag kommer med mitt bidrag imorgon, men måste säga att du och din skarpa blick är betydligt vassare än jag. Håller såklart även idag helt och hållet med dig.
    Nu tål jag inga räkor, men bara smakkombon korv och räksallad ger mig kräkreflexer. Det gäller förresten gurkmajonnäs också.
    Det där med skäggväxt på (äldre) kvinnor är ett problem. Det gäller att alltid ha en pincett med sig;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är himla trista det där stela stråna som envisas med att krypa ut ur huden. Fattar inte att de inte ska kunna utrotas effektivt, en gång för alla! Laser lär bita på dem, men bara om stråna är svarta. Och det är inte mina ...
      Vad beträffar räkor så är det direkt synd om dig som inte tål dem. En delikatess - utan korv, alltså. Gyurmajonnäsen hoppar även jag över.

      Radera
  4. Håller med att räksallad och korv låter som en knasig kombo, men det ÄR gott! Åh, tunnbrödsrulle med korv, mos, räksallad, senap och ketchup... Du borde våga testa! Lovar, det är supergott! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nån gång ska jag kanske ta mod till mig ... fast jag i grund och botten är nöjd med korv, mos, bröd och senap (ingen ketchup heller!)

      Radera
  5. Hahaha, det var kul, klart att jag som 3G* hänger på....(*Grinig Gammal Gubbe) hänger på.....kan inte va svårt å hitta på några NEJ!

    SvaraRadera
    Svar
    1. GGG måste väl också kunna uttydas Grinig Gammal Gumma??? Vi kör på!

      Radera