torsdag, juli 04, 2024

TV-tips för regniga sommarkvällar

-Nää det skulle du väl aldrig ...?
-Jo visst. /paus/ Skulle inte du?

Det där kan se konstigt ut men jag ska förstås berätta vad det är: det är den absolut geniala och avgörande replikväxlingen i slutuppgörelsen mellan de två huvudpersonerna i dramakomedin "Hacks", amerikansk produktion som kan ses på Max (som nyss var HBO). Ett kanonslut på en riktigt underhållande serie!

Handlar om Deborah Vance, fiktiv ståuppkomiker med stor framgång och många år i branschen. Hon är snuskigt rik men inte nöjd och nu har hon hamnat i en nedåtgående karriärkurva, efter att med marginal ha passerat vad vi skulle kalla dagen för pensionering. En ung tjej ska hjälpa henne vidare genom att skriva nya fräscha skämt som kan få publiken att skratta igen.

Tre säsonger finns att se, nitton drygt halvtimmeslånga avsnitt, och jag kan lugnt rekommendera serien från början till slut. Storyn bygger delvis på Joan Rivers liv, en otrolig komiker som blev legendarisk för sina ofta grova men galet roliga skämt. Deborah drar sig inte heller för att ta risker, och hon vet verkligen att hon inte är klar med jobbet. Dessutom bjuder förstås hennes liv på en del andra delikata äventyr och också stunder av allvar, ibland är hon stenhård och faktiskt elak!

Rollen görs av 73-åriga Jean Smart, flerfaldig Emmy-pristagare, jättesnygg och vilka kläder!!! Hannah Einbinder spelar Ava, tjejen som kommer på de bästa skämten och de djärvaste poängerna. Det är alltså de två som har replikerna jag inledde den här textstumpen med. Och nej, det är ingen spoiler, för vägen dit är lång och tämligen krokig! Dessutom lär en fjärde säsong vara på g, med en ny och kanske ännu bättre final? Men det dröjer. Hur som helst har "Hacks" gett mig mersmak. Och ålder är ju bara en siffra, det är jag och Deborah överens om!

Nu hade jag tur som en tokig dessutom. För på torsdagseftermiddagen, när Mia i bokhörnan brukar lägga ut sin helgfråga varje vecka, visade det sig att jag redan hade besvarat den ... I sommarens "lediga" veckor vill Mia ha tips om en bok, en film, ett utflyktsmål, en tv-serie, en teater, en maträtt eller något annat skoj. Kan bli matnyttigt på flera vis!

Copyright Klimakteriehäxan 

13 kommentarer:

  1. har bara Göteborgs-Posten och svt, där nu visas tre brittiska deckare 🇬🇧

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du klara dig utan Hacks. Som ju inte är en deckare, jag kan tycka att det blir lite mycket av den varan periodvis.

      Radera
    2. Brittiska deckare är rena turistprogram, inte handlingen som är huvudsaken, man ska sippra på sitt te med en god kaka och bara njuta!

      Radera
  2. Låter som ett bra tips, tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att slippa traditionella mordhistorier tycker jag!

      Radera
  3. ska absolut kolla upp din serie! men jag kommer troligtvis inte att göra bananmarmelad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äter ju ofta bananer så det gäller att jag får några som lir snudd på övermogna ... men citrusmarmelad är förmodligen ändå bäst i långa loppet!
      "Hacks" har haft väldigt få svackor tycker jag.

      Radera
  4. Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk om det kan funka för dig också! (Min man har tittat lika road som jag)

      Radera
  5. När jag får ordning på TV:n kanske jag ska börja titta på serier.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns hur mycket som helst där ute att hämta. Man får välja lite noga!

      Radera
  6. Sådana tips är alltid bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kan det vara svårt att hitta nåt i det enorma utbudet för strömning!

      Radera