fredag, juli 19, 2024

Dagens ord 148

SLEVDRÄLLA

-Tänk att man har saker som man absolut vet hur de ska användas, hur de fungerar och är nöjd med det  utan att ha en aning om vad de heter. Jag har två stycken såna här! Man lägger den vid spisen och den blir nyttig under matlagningen, sparar spill och därmed städning. Jag har en i keramik (bilden) och en i glas, de görs också i exempelvis plast och trä. Om du inte har någon tycker jag att du ska slå till och skaffa en, det handlar om en behärskat stor investering. Och när du nu dessutom får veta vad saken heter, eftersom jag utser det till Dagens Ord!

9 kommentarer:

  1. vanlig ARABIAs assiett fungerar utmärkt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch nu är du väl ändå lite tråkig? F ö skulle jag tro att en Gustavsberg eller Rörstrand eller varför inte en äkta Ikea kan användas ...

      Radera
    2. jag är tråkig, rensar och ger en hel del saker till barnbarnens scoutloppis och annat

      Radera
  2. Har faktiskt aldrig sett en slevdrälla och är inte ens säker på hur eller till vad den kan användas. Vad jag däremot kan säga med säkerhet är att den är himla dekorativ.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man lägger bara sleven, vispen eller vad man nu använder för redskap i grytorna på sin slevdrälla mellan varven. Diskar sen av bara den, har förhoppningsvis mycket mindre spill på spisen! Fast visst, man KAN leva utan en sån det är jag helt på det klara med ... men ordet tyckte jag var oemotståndligt!

      Radera
  3. Slevdrälla har jag aldrig hört — bra mycket roligare ord än spoon rest, som är det enda namn jag hört
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var helt nytt för mig också - lika nytt är faktiskt "spoon rest", tack för den!

      Radera
  4. har aldrig hört ordet slevdrälla förut. jag har en däremot men inte så snygg. min är i rostfritt stål. utmärkt idé. jag får kletiga verktyg när jag bakar, kokar soppa, marmelad, knäck och annat nyttigt och gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idén är tveklöst bra! Jag upptäckte ordet på en keramikers hemsida. Hon tillverkar slevdrällor på löpande band!

      Radera