torsdag, juli 04, 2024

Dagens ord 147

BIFFGAPARE

-De har blivit fler igen, biffgaparna. Det framgår bl a av diverse nyhetsartiklar och   -inslag. Det finns för få överkomliga bostäder för unga som vill ha ett eget hem, flytta ifrån mamma och pappa. Antalet ungdomar som bor kvar hos föräldrarna har ökat drastiskt från 2022 till 2023, det kan man läsa om bl a här. Undrar du då lite över dagens ord som du kanske inte stött på förut? Ja det kan bero på att du inte brukade läsa Klimakteriehäxans blogg år 2006, när jag lanserade begreppet som är en försvenskning av det brittiska "kippers" (Kids Invading Parents Pockets, Eroding their Retirement Savings). I min version Barn som invaderar föräldrarnas fickor och gör av med pensionspengarna”Man har som bekant inte roligare än man gör sig! Vore kul om det kunde bli ett "nyord"   aktualitet saknas uppenbarligen inte! Läs historien här!

7 kommentarer:

  1. Hahaha! Du har uppenbarligen alltid varit före din tid;-) Kippers för mig är dessa böcklingaktiga fiskar som serveras till engelska hotellfrukost. Men uppenbarligen så finns det fler användningsområden - hahaha:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig gillat att äta kippers ... och den här andra sorten, den mänskliga, är det ju synd om!

      Radera
    2. PS till BP jag tyckte jag fick några bra kommentarer på ursprungstexten.

      Radera
  2. jaha, våra barn har sommarjobbat tidigt. Kanske inte alla flyttat hemifrån vid 18-års ålder, men har inte belastat sina föräldrar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra bodde kvar ett tag efter studenten men inte så värst länge. Sen har de stått på egna ben, så bra!

      Radera
  3. Det var ett nytt ord för mig, ja hela begreppet faktiskt. Inte fenomenet dock, det är helt åt skogen att unga människor inte kan kliva ut och bygga sig ett vuxenliv.
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nåt fel är det på bostadspolitiken - och varit det i decennier!!!

      Radera