måndag, juli 22, 2024

Jag säger NEJ! (alltid retar det nån)

Visst är jag väl en besserwisser? En som vet vad som är rätt och fel, fult eller snyggt, klädsamt eller opassande, kul eller förskräckligt? Ja hur man än vrider och vänder på saken kommer jag till samma slutsats: om fler tyckte som jag skulle världen verka lite trevligare.

Naturligtvis inser jag att provokation inte är särskilt sympatiskt. Fast ibland kan ju gensvaret bli både spännande och intressant, eller hur? Alltså har jag nu beslutat mig för att göra en komma-ut-ur-garderoben-bekännelse och lufta en lång rad av mina aversioner. För det finns så himla mycket jag vill säga ett kraftfullt NEJ till! 

För den här gången (det kan bli fler!) koncentrerar jag mig på saker jag lägger märke till när jag rör mig bland mina medmänniskor. Bara ytligheter, alltså. Som många väljer att strunta helt i, och det mår de kanske allra bäst av. Men alltid retar jag väl någon?

NEJ säger jag till den som påstår att gympadojor passar till en skir sommarklänning. Bekvämt kanske, men snyggt? Icke!

NEJ säger jag till den som tror att mörkrött läppstift är ett bra val när man sätter på sig ansiktet. Jo, förresten, det är det, ifall om man vill se tio-tjugo år äldre ut än man verkligen är.

NEJ säger jag till alla modets dödskallemönster, på textilier, smycken, accessoarer. Till och med på babykläder! Dödskalle blir man så småningom alldeles själv, det kan väl räcka?

NEJ säger jag till alla svindyra jeans som säljs "färdigslitna", med mängder av hål. En direkt förolämpning till många som inte har råd med nya byxor över huvud tag (jo de finns, fast kanske inte just i dina och mina kvarter). Möjligen anar jag att de där trasiga plaggen är lite mindre poppis nu än de var för ett tag sedan. Hoppas!

NEJ säger jag till alla dessa enorma tatueringar som omger oss, allra mest synliga så här års när vi går i kortärmat och med bara ben. Vet att det kostar massor, tänker ofta elakt att jag hoppas att det gjorde ont när tatueraren jobbade. Man hade kunnat använda pengarna till något helt annat och mycket bättre!

NEJ säger jag till dem som dumpar sina tillhörigheter bredvid återvinningsstationen. Kan vara en säng, en fåtölj, en toastol (har sett dessa exempel). Skämmas borde de, och bötfällas!

NEJ säger jag till mobilmänniskorna som tvingar mig att på buss eller t-bana lyssna till ibland väldigt privata samtal, samtal som jag absolut inte vill höra. 

NEJ säger jag till de flickor/kvinnor som köpt fillers till sina läppar och sedan aldrig kollat sin profilbild i en spegel. För om de såg att de fått en fågelnäbb i ansiktet borde de inte göra om proceduren.

NEJ säger jag till alla män som låter skägget växa hej vilt utan minsta antydan till ans. De får mig att tänka "taliban" och det är ingen jag längtar efter att ha vid min sida.

Kanske vill du också säga NEJ till saker och ting? Kom loss, gnäll med mig! (använd min ytterst amatörmässiga "logga" om du har lust). Alltid retar det väl någon, som sagt!

Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

  1. Vilket kul inlägg! Jag håller med om vissa punkter men vissa lägger jag inte märke till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men då är vi åtminstone två nejsägare på några av punkterna, så trevligt!!!!

      Radera
  2. jag har bekväma barfotaskor till min sommarkjol - och jag har väldigt vackra fötter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men så bra!!! (man får ju som bekant bestämma själv ... jag tror inte att nån ska ändra något bara för att jag gnäller!)

      Radera
  3. struntar fullständigt hur ANDRA har det med läppstiftsfärg, skägget, tatueringar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra! Du kan ju i lugn och ro både gilla och bejaka allt jag nu råkar säga nej till ... fritt fram, och som sagt: alltid retar det nån!

      Radera
  4. Det bidde en lång lista det där, vissa punkter håller jag med om, andra inte. Gudrun Schyman är ett bra exempel på hur en äldre snygg kvinna blir en enda stor ankmun med sitt mörkröda läppstift. Den punkt jag inte håller med dig om är gympadojor till sommarklänning, tycker det är jättesnyggt, o dessutom praktiskt....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lustigt att du nämner Gudrun Schymans mörkröda läppar - de har länge varit ett sorgligt kapitel ... men jag tror faktiskt inte att hon har fillers! Ändå har hon i åratal sett mycket äldre ut än hon är. Snygg, egentligen, så det är synd!
      Att gympaskor är bekvämt kan vi vara helt överens om!

      Radera
  5. Hahaha! Du är helt underbar! Det måste ha kliat i den "tematarm", du som har uppfunnit Selfien och nu kommer ut... också.
    Då vi är ungefär samma årgång håller jag med dig precis om allt du skriver. Många av punkterna har jag till och med avhandlat själv i min blogg.
    Nu har du ju gjort en rätt så lång lista, så jag funderar vilka tillägg jag kan göra. För ikväll hänger jag absolut på:-)
    Tusen tack för ett och annat asgarv:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt om vi kan ha lite kul eller hur!!!

      Radera
  6. Anonym8:13 em

    Har svårt att engagera NEJ, men kan hålla med dej om det mesta. Egentligen bara den första som jag är oense om. Tycker att gympaskor och sommarklänning passar bra ihop. Riktigt läckert med vita gympaskor. Ha det gott ! //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inser att jag förmodligen är i minoritet på den punkten, det är en smäll jag får ta ...

      Radera
  7. Härligt inlägg ... och när jag tänker efter så håller jag nog med dig om det mesta ... utom gympaskorna. Rolig läsning, men egentligen bryr jag mig inte så mycket :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag skriver: ytligheter som man kan strunta i , lite provokation, inget allvarligt att grubbla över. Hoppas du får en fin vecka!

      Radera
  8. Kul idé. :-) Ibland behöver man få vara obstinat och säga Nej. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska inte ta det för allvarligt bara ...!

      Radera
  9. Haha, detta var ju helt underbart! Fast jag ska erkänna, jag stör mig inte på allt, men... folk får väl se ut som de mår bäst av, dock kan jag tycka att t.ex. jättestora tatueringar är rent av gräsliga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får välja sina krig ... :-D

      Radera
  10. Ditte3:41 em

    Kan nog instämma med dig här som "nej" säljare. Himla rolig läsning. Vad gäller skorna kan jag kanske vara tveksam. Å andra sidan skulle jag säja nej till folk som ska flyga och inne i planet står och ska ta av ytterkläder eller packa om.LIkaså när en del i säkerhetskontrollen inte har saker och ting i ordning och bromsar upp kön. Pust!! Vid båda tillfällena har jag svårt för att inte säja till Eller passera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller, om vi pratar flygning, vad sägs om folk som märkligt nog tillåts ta med sig ungefär hur mycket handbagage som helst???? När det handlar om skor till fin klänning: mitt förslag är en sandal så här på sommaren. OK med gympaskor till exvis en jeanskjol.

      Radera
  11. Haha, vilket roligt inlägg. Jag är en av dom som har vita sneakers till klänning. Men jag skulle inte dra på mig löparskor till klänning. Så där är väl en skillnad. Hur som helst fnissade jag glatt åt ditt inlägg. Ska klura på mina nej och lägga ut imorgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varje litet fniss tas emot med största förtjusning!

      Radera
  12. Hahaa, det här var riktigt kul - fastän jag nu inte deltar själv :-) Att läsa var ändå roligt. Nej till vita sportstrumpor i bruna sandaler säger jag i alla fall. En sådan man tänder jag inte på, hahaa!
    Provokation i lagom doser behövs :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tyckte detta var lite kul! Sockor i sandaler är verkligen knepigt ... möjligen ett sätt att förhindra skavsår - men då jar man ju å adra sidan inte valt bekväma sandaler!

      Radera