lördag, juli 27, 2024

Judo-premiär

Tara Babulfath, bronsmedaljör i OS. Bild Svenska Judoförbundet
Hade du sagt till mig för bara några dagar sedan att jag skulle komma att intressera mig för en så udda gren som judo under OS i Paris skulle jag bara ha skrattat. Judo!?!

Men man ska som bekant aldrig säga aldrig. För nu har jag minsann tittat på judo, inte bara på en match utan på två, och det var ju rysligt spännande trots att jag egentligen inte förstår någonting, kan inga regler. I centrum: 18-åriga Tara Babulfath från Stockholms judoklubb. Vilken tjej! 

Dagen innan avspark för tävlingarna såg jag henne intervjuas i tv och då väcktes min nyfikenhet. En ung kvinna full av tillförsikt, glad, positiv: "Jag vet att jag kan, jag vet att jag är stark! Jag har chans att ta Sveriges första medalj!" 

Och det var precis vad hon gjorde. Det blev brons, men kunde faktiskt lika gärna ha blivit guld, för så bra var hon, det förstod även vi som inte begriper ett smack av denna kampsport. Grattis Tara! Och grattis Sverige till första medaljen, må det bli fler!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. Jag förstod inte heller något av reglerna. Lyckades aldrig begripa vad det var som gav poäng. Men det var underbart att se hennes oförfalskade glädje när det stod klart att hon tagit en medalj! I det ögonblicket älskade jag henne. Inte som en man älskar en kvinna utan på ett faderligt sätt.

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med dig helt och hållet. Kan ingenting om judo och förstår inte reglerna heller, men jag säger bara TARA. Hon gick rakt in - i hjärtat alltså. Vilken tjej!!!
    PS. Håller helt med Robert. Kampsporter är inte min grej heller. Men Taras utstrålning, självsäkerhet och hur hon slog världstrean - ja, det var WOW. Åsså gav hon ju faktiskt den japanska världsmästaren och OS-vinnaren en riktig match. DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju jättenära att hon vann över japanskan! Hur som helst, ett brons duger gott!

      Radera
  3. Vilken talang, vilken vilja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hannele10:59 fm

      yngste sonen är fortfarande aktiv med judo, får fråga

      Radera
    2. Hon var/är klart imponerande. Har aldrig varit i närheten av att testa judo, trots att jag testat massor av olika sporter!

      Radera