onsdag, juli 03, 2024

CITAT om skrivande

Det finns fördomsfulla personer som tycker att man inte ska skriva kåserier efter 65 års ålder, och helst inte skriva något alls. Man behöver kanske inte sitta tyst i stadsparken och mata duvor, men hålla sig i bakgrunden när yngre personer tar till orda och breder ut sig. 

-Börje Karlsson hoppar in som vikarierande kåsör på Dagens Nyheters (numera generellt otroligt trötta och trista) Namn och Nytt-sida. Kan bara tacka för det lilla försvarstalet för oss som inte har vett att sluta skriva, på blogg eller annorstädes, för att vi blivit lite halvgamla ... dit jag naturligtvis måste räkna mig ...

8 kommentarer:

  1. känner till bara gamla gubbar som skrivit kåserier

    SvaraRadera
  2. Du har väl inte glömt Bang?
    DN har faktiskt flera (yngre) kvinnliga kåsörer, hur bra de skriver är en smaksak. Expressen har ju Cecilia Hagen, AB Britta Svensson. Så det finns tanter också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barbro Alving dog 1987, jag har några böcker av henne i min bokhylla, även hennes dagbok från tiden i Långholmen. Nu läser jag yngre levande kvinnor i Göteborgs-Posten.

      Radera
    2. har även böcker av Cecilia Hagen, hon är 78 år

      Radera
  3. Vad spelar kön och ålder för roll när man skriver!? Det viktiga är väl att det är bra och att jag som läsare gillar det...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  4. Läste hans krönika som märkligt nog inte var låst och kan bara konstatera att han fortfarande kan
    skriva, 2. stava och bilda meningar som hänger ihop och är intressanta att läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst är det bra att såna "gamlingar" fortfarande finns och kan!!!!

      Radera