torsdag, november 10, 2022

Lite grand från ovan (1)

När drönaren hamnade i händerna på filmande och fotograferande människor hände något. Plötsligt blev tv-programmen fulla av stiliga åkningar över mer eller mindre dramatiska landskap. Vi fick se närbilder av skrymslen och vrår i sprickiga bergsmassiv dit ingen skulle kunna ta sig till fots ens utan att bära en kamera. TV-tittaren kunde följa en låååång kö ända till dörren utan ett enda klipp.

Det blev nya perspektiv på allt möjligt! Polis fick sökhjälp, trafikövervakning underlättades, för att ta två exempel. Och eftersom enklare modeller inte kostar en förmögenhet skaffar allt fler egna drönare, några av privat fotointresse, men vi vet ju också att tekniken kommer till användning för mindre ädla syften, läs: för spioneri ...

Nu har jag hängt på trenden, fast av den fredliga typen. Ni kommer att få se resultatet av mina i och för sig ganska blygsamma övningar vars resultat kanske borde kallas vykort? Exakt var det finns, det landskap som ni nu får se lite grand från ovan, det berättar jag så småningom!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Anonym3:24 em

  Vackert - lite vintrigt?

  SvaraRadera
 2. Visst fyller de där drönarna en bra funktion. Men jag är less på att se grannens flyga över vår tomt och hovra... Vad är det han tittar på tänker jag. Hrm.. funderar på din bild, kan inte gissa vad det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart kan man snoka med hjälp av drönare och det är inte så kul, förstås ...

   Radera
 3. Jamen!!! Skoj! Grattis! Glöm nu inte att döpa din nya familjemedlem, då håller h*n längre. Älskar drönarbilder och jag gissar att du också komma älska att utforska världen från ovan:-)
  Vet inte heller vad din bild föreställer. Kanske ett upplägg med stenar och lite vildvuxet på topp.

  PS. Om alla dina "motiv" är svårgissade, så har du nästa temat som kan ersätta din "Selfie" - typ "Guess what";-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se vart det tar vägen med "Sett från ovan" ....

   Radera
 4. Men vad roligt att du hakar på drönatrenden. Man hittar liksom som en ny värld. Ser med spänning att följa dig :) Jag är inne på min tredje nu. Jag har gjort ett litet drönargalleri på hemsidan ;)

  SvaraRadera