fredag, november 25, 2022

Med blick på butikerna

I dag är det alltså den importerade Stora Shoppingdagen, på "svenska" kallad Black Friday ... eftersom detta är ännu en företeelse som vi plockat hem direkt från USA. Jag har nog motsvarigheten till judons svarta bälte när det handlar om att shoppa, men tror/hoppas att det inte blir några större inköp idag. Inte så många små heller, för den delen.

Här exempel på en sorts shopping jag sällan kan motstå, oavsett om dagens färg är
svart eller röd eller bara novembergrå
Men när Elisa Matilda skickar ut sina fem fredagsfrågor i cyberrymden är det med butik i blick. Och vem vet, kanske finns det en trevlig julklapp som väntar där ute? Om en månad är det juldagen, då har alla paketen öppnats och inga hemligheter finns kvar ...

 1. Vad köpte du senast som du behövde? Underlakan. Våra gamla har börjat gå sönder.
 2. Vad köpte du senast som du inte behövde? En vacker sjal. Men den blir julklapp, jag ska inte ha den själv har jag kommit fram till. (Har ju redan en, haha)
 3. Finns det något Black Friday-erbjudande som lockar? Jag skulle faktiskt behöva en ny laptop, en där jag inte behöver behandla tangenterna som om de sutte på en Halda från 40-talet. Vet inte om jag ska försöka hitta något. 
 4. Vad köper du på rea men aldrig annars? Jag gör skäl för smeknamnet Rea-Lisa, gillar att fynda och då kan det handla om de mest skilda ting. Men dyra saker på skönhetsavdelningen väntar jag med att köpa tills det kommer ett rabatterbjudande – det gör det alltid, förr eller senare!
 5. Hur länge skulle du kunna vänta i kö för att köpa något? Avskyr alla sorters kö: telefonkö, bilkö, kassakö. Så det blir inte länge, man kan (nästan) alltid komma tillbaka en annan dag!
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. en vacker sjal behöver en alltid. reaköp tycker jag ofta inte blir så bra. i princip gillar jag inte köer, men om det rör sig om något som är viktigt för mig så kan det hända att jag framhärdar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland måste man förvisso finna sig i att köa. Men det gör mig alltid på sämre humör.

   Radera
 2. tänk att vara gift så länge att lakanen börjar gå sönder 💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det! Många tvättar har det blivit ...

   Radera
 3. Roligare att köpa en vacker sjal än nya underlakan.

  SvaraRadera
 4. Köa för att köpa något har jag nog aldrig gjort. Inte vad jag kan komma på i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att jag köat nån gång för fina räkor till exttapris ...

   Radera
 5. Det är nästan otroligt!!! För jag köpte och nya underlakan idag. Det måste vara en tillfällighet eller;-)
  Hatar också köer, så jag står väl ut i fem minuter. Annars återkommer jag eller beställer via nätet.

  PS. Såg dig i tidningen i samband med Börje Salmings bortgång och boken om ALS du skrivit. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Vilken tidning? Har inte en aning!!!!

   Radera
 6. Just underlakan var under många år ett ständigt problem hos mig. Mina hundars klor slet sönder dem....så de hade ofta långa revor..Nu när jag bara har en vovve modell mini har jag inte det problemet längre. Blommor hör till det jag sällan unnar mig, men i naturen plockar jag hela säsongen buketter. En fin första advent till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte skylla på nån hund, tror att vi står för slitaget alldeles själva!

   Radera
 7. På tal om sjalar, så har jag just idag plockat ihop och sorterat om alla mina tusen sjalar. Billiga accessoarer men upplyftande.
  Underlakan icke att förringa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också (för) många sjalar.

   Radera
 8. Anonym11:12 em

  Nej, köer är inget vidare, men ibland måste man, liksom nya underlakan. Nåt jag vill ha däremot är en ny snygg sjal! Trevlig helg från ett somrigt Gran Canaria!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tror att det är Susjos som blivit anonym - hoppas du har det jättefint på GC! Och köp snygga sjalar vetja, de har i alla fall fördelen att de inte tar jättemycket plats.

   Radera
 9. Underlakan går sönder även om man inte är gift. I alla fall mina. Men det är en av få saker (och underkläder) som jag inte köper på second hand. Snygga schalar däremot, kan man verkligen hitta där! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror inte det har det minsta med civilståndet att göra, haha. Slitage kan uppstå på flera sätt! Ska inte fördjupa mig mer i den diskussionen.

   Radera
 10. Den vackra sjalen var ju då inget onödigt köp :-)
  Köer har vi ganska samma åsikt om.
  Log åt ditt svar på fråga 3 :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ler inte längre åt min dumma laptop som väljer bort var och varannan bokstav i det jag försöker skriva ...

   Radera
 11. Ta en titt på https://reuseit.se/ de finns i Växjö men de säljer bara på nätet. De har en bra affärsidé. Du kan säkert hitta ett klipp där.

  SvaraRadera