onsdag, december 14, 2022

CITAT om ett väldigt aktuellt ämne

 "Vi komma, vi komma från norr och öst och väst,
till rika Qatar för en lycklig fotbollsfest. 
Sist var vi i Ryssland, som satsat nån biljon
– nej inget sprider glädje så som sport och korruption."

-Lars Linder skriver ett grötrim om dagen som en liten adventskalender på Dagens Nyheters kultursida. Det som fanns i tidningen idag föll mig i smaken! Fotbolls-VM  kan man engagera sig olika mycket i, men spelet runt och bakom är väl så intressant (och mer upprörande) som matchresultaten.

2 kommentarer:

 1. Ooooops! Det ligger mycket i det grötrimmet såklart. Men jag är nästan säker på att korruptionsbiten alltid spelar någon roll även om andra länder får stora idrottsevenemang. Det där med att sport och politik inte hör ihop är ett dåligt skämt. De har nog gått hand i hand i flera decennier.
  PS. Har märkt att "attityden" mot Qatar har ändrats under VM:et. Har inte hört en enda journalist snacka negativt om landet längre. Det verkar vara färdigsnackat, även för journalister från CNN, BBC och El Jazeera. Till och med svenska reportrar har blivit mera nuanserade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korruption är alldeles för vanligt och avslöjas alldeles för sällan. Spanska EU-höjdarens lovtal till Quatar kostade dem en rejäl slant! De som är på plats får nog akta sig väldigt noga för vad de säger. Regnbågströjan som en amerikansk reporter bar för att hedra sin bror som är bög ledde till både hat och hot (sen dog han knall och fall av andra orsaker). Men att Quatar numera skulle passera som en demokrati med respekt för mänskliga rättigheter??? Nä dit är steget långt.

   Radera