fredag, december 16, 2022

Nu fyller jag år igen!

Den 16 december är en av mina två födelsedagar. För den dagen 2004 la jag ut min första bloggpost som Klimakteriehäxan, med förklaring av mitt val av namn. Sedan har det rullat på. Och nu är jag myndig! Arton!

Nästan 7000 inlägg har det blivit. Och det har verkligen handlat om stort och smått. Tittar jag på mitt "utbud" från 2022 hittar jag Citat, Dagens ord, Veckans mening, Tisdagstrio, Tankar, Veckans kulturfråga, Veckans Wisti, Skyltsöndag, några Bokmärken och (numera avsomnade) Selfies i en enda lång rad. Plus hyggligt många lösa puckar eller ska man kalla dem solitärer, det låter ju lite finare?

Gruppen läsare, som en period var riktigt stor och placerade mig som etta på dåvarande Bloggtoppen, har krympt påtagligt men jag är tacksam över att ett antal framhärdar och dessutom lämnar kommentarer – några av de mest trogna så gott som dagligen. Utan läsare och deras reaktioner överlever ingen blogg!

Om jag scrollar lite i mitt förflutna ser jag att jag skrev betydligt längre inlägg förr och lutade mig mindre mot diverse "utmaningar" som jag numera väldigt ofta hänger på. Kanske har jag blivit latare? Kanske var min ambitionsnivå högre? Inledningsvis visste jag inte heller hur man la ut bilder, och jag insåg inte vikten av att länka kors och tvärs förrän jag fick det skrivet på näsan. 

Innan min ettårsdag som bloggare skrev jag ett inlägg med länkar till fjorton bloggar som jag då följde. EN av dem (Bloggblad) finns fortfarande, även om hon lägger ut poster tämligen sporadiskt. Av de andra finns INGEN kvar, även om någon flyttat och kallar sig för "influencer" som förstås är modernare ...

Jag lägger inte ner, inte just nu i alla fall. Man har inte roligare än man gör sig, och att blogga fortsätter att roa mig, även om den krassa sidan av saken är att det gränsar till det patetiska att lägga så mycket tid och energi på något som intresserar så få (jag är förstås lite bortskämd med att ha arbetat med en miljonpublik i sikte, i nyhetsvärlden, under väldigt många år, men det var ju lite andra förhållanden ...) 

Tror jag ska se till att införskaffa en tårtbit. Födelsedagstårta.

Den här tårtan "bakade" Sonen till mig på min laptop för väldigt många år sedan. Jag
gillar den skarpt och inte är den kaloririk heller!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Grattis! 🌺🌹🌸💐

  SvaraRadera
 2. Grattis till myndigheten! Fortsätt, fortsätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!, ja ett tag till åtminstone!!!

   Radera
 3. Må både du och bloggen ha en trevlig födelsedag, och många fler framför er!
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Grattis. Du är värd en tårtbit. Och grattis till snart 7000 inlägg. Etta på bloggtoppen så trevligt. Ja bloggare kommer och går. Jag ligger bara på strax under 4000 inlägg, men har blivit hackad 2 gånger så jag var på väg att ge upp. Minns inte vilket år jag startade... 7000 är en högaktningsvärd siffra.

  SvaraRadera