söndag, december 25, 2022

En annan sorts julskyltning

Julen är inte god för alla, det vet vi. Kanske råkade det bara bli så att de här två skyltarna fick hänga tillsammans i t-banan? Alltför många barn ser sina föräldrar bli berusade och bära sig konstigt åt fast det kallas att fira "barnens högtid framför andra".

Min andra skylt fanns också i t-banevagnen och är väl avsedd att ge oss skinkätare dåligt samvete, eftersom vi envisas med att ha den på julbordet. Förhoppningsvis hade "min" gris levt ett drägligt grisliv innan jag satte tänderna i den ...

Skyltsöndagarna är en lång rad blogginlägg som samlas under BP:s hatt, denna gång en tomteluva får man förmoda. Hoppas inte mina skyltar skapar alltför dålig stämning ... även om inte grisen kan tro på ett liv efter jul ... Nästa gång vi skyltar är det nytt år!

Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. Alkohol har aldrig hört till på mina jular, nån gång när man åkt bort på jul så bjuds det ju ibland, brukar stå över det, kalla mig gammalmodig men jag gillar inte det riktigt.
  Inget ont om de som har det på sitt julbord, inget för mig bara.
  Grisen vill jag ju gärna ha på mitt julbord, fattas bara. ;)

  Ha en god fortsättning nu på julen 2022.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag dricker gärna julmust till julmaten, i dag blev det dock en alkoholfri öl. Väldigt gott!

   Radera
 2. köpte prinskorv med vildsvin, räknas inte som gris

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, ät mycket vildsvin, de är inte roliga i naturen!

   Radera
 3. Jättekul att du skyltar och länkar trots att det är juldagen och du troligen har besök av dottern, sonen och barnbarnen. Tusen tack!

  Det är ju alltid en viss reklam på bussar/i tunnelbanan vid jul och nyår. Så det kan vi vid det här laget;-) Ja, jag vet att just högtider leder till ökad alkoholkonsumtion, men ett eller två glas vin till julmaten är en självklarhet för mig.

  Å en jul utan julskinka är ingen jul. Så är det bara. Man kan väl hoppas att nasse har haft ett gott liv utomhus på någon gård. Märkligt, för 20-30 år sedan tänkte man inte ens dessa tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har det blivit mycket mer tal om miljö och allt i den genren. Men jag vill inte ha dåligt samvete för att jag äter skinka! Vin dricker jag gärna fast till julmaten tycker jag att jag föredrar annan dryck.

   Radera
 4. LillaSyster4:50 em

  Det är mycket man ska ha dåligt samvete för nu förtiden......mat, plast, flyg, bil......listan kan göras lång. Jag hoppas att våra svenska grisar har det bra.(andra djur också såklart)Ha en bra juldag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig också en fin fortsättning på helgen! Utan dåliga samveten!

   Radera
 5. Jag vill absolut ha skinka på julbordet och det tänker jag inte ha dåligt samvete för. Snapsen hoppar jag över, men gärna ett glas öl eller must.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig rakt över. Nubbe blir aldrig något för mig!

   Radera
 6. Tänkvärda skyltar absolut. Lustigt nog kan jag klara mej utan skinka ( köpte några skivor julskinka i år) men "klarar mej inte" utan sill, lax och Janssons!
  Hoppas du njuter av en fridfull jul!
  God Fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klara sig kan man ju ... men det är mycket som är gott på julbordet!

   Radera
 7. Svar: Jo då, Hammarby-julkulor fanns 2009 i alla fall, då jag fick en av en kompis. Men tyvärr gick den sönder. Minns inte hur, men den finns i alla fall inte mer. Kolla här:
  https://bp-computerart.blogspot.com/2009/11/bilduppdraget-drommar.html

  PS. Inlägget har nog "modifierats" sedan 2009... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man - ny för mig! Och inte jätte-julig om du ursäktar ...

   Radera
 8. Kloka skyltar, tänkvärda skyltar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, julens budskap i lite annan form ...

   Radera
 9. God fortsättning! Alkoholsnacket kan vi aldrig få för mycket av. Många barn far illa ja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner människor som farit väldigt illa som barn när julsuparna varit många. Sorgligt. God forts!

   Radera
 10. En allvarlig skyltning men nog så viktig!

  SvaraRadera
 11. För 20 år sedan drack vi snaps till julmiddagen, även fast vi hade barnbarn med på firandet. Vi var lagom glada och ingen bråkade, men ändå gör vi inte så längre. Det känns faktiskt rätt onödigt, man klarar sig gott utan. Däremot klarar jag mig inte utan julskinkan, jag är ingen bra kandidat till vegetarismen. God fortsättning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä vegetarian blir jag aldrig, inte helnykterist heller - men nubbe kan jag vara utan oavsett dag och traditioner. Och alkoholfri öl är gott, det är julmust också!

   Radera
 12. Kloka och tänkvärda skyltar. Vad gäller barn är det tyvärr alltför många som far illa. Tyvärr är det nog inte så att skyltarna räddar dem. Men kanske att några får sig en tankeställare. "Julmaten" är inget direkt för mig men skinka på en knäckemacka med god senap äter jag gärna. Och absolut utan dåligt samvete.

  SvaraRadera