torsdag, december 01, 2022

Lite grand från ovan (6)

Du ser tån på min sko i bildens nederkant. Och får hum om "landskapets" storlek!
Det är dags att berätta var det vackra landskapet i grått, grönt, gult, vitt och svart finns, det som jag förevigat lite grand från ovan, eftersom jag hakat på drönartrenden. Ni har fått se fem stycken "vykort" här på bloggen. Faktum är att jag skulle kunna ta väldigt många fler, säkert minst ett par hundra, alla hittills okända motiv, inget exakt likt ett annat.

För det är nämligen så att dessa landskap är det nog så gott som aldrig någon som ser. Dels beror det på att de är små till ytan, dels beror det på att de ligger på ställen som väldigt få över huvud taget ägnar en blick. I stället passeras de, i god fart med bil, i lugnare tempo av cyklister och fotgängare, men alla trafikanter har det gemensamt att de tittar på annat (vilket väl är bra i och för sig, med tanke på trafiksäkerheten ...).

Nu hampade det sig så att jag av någon anledning som jag inte kan peka på lät blicken fastna i det jag plötsligt tyckte var så vackert att det är synd och skam att ingen tittar. Men någon drönare har jag inte köpt, nöjer mig med mobilkameran! 

Mina "vykort" visar "landskap" som växt fram på betongpelarna som håller upp räcket längs vägen i Barndomslandet, vägen som jag ofta promenerar på. Det gäller bara att ha ögonen med sig! Landskapsbilden består alltså av olika lavar och mossor, som biter sig fast i och sammanlever med den i grund och botten så ogästvänliga betongen. Med vackert resultat, i mitt tycke.

Där har ni alltså gåtans lösning, om ni nu skulle ha råkat uppfatta detta som en sådan. Och som så ofta när det kommer till gåtor är svaret av det allra mest triviala slaget! Hoppas ingen legat sömnlös över detta mysterium jag presenterat ...

Drar mig till minnes en historia från teatern som jag tycker passar i sammanhanget: en fotograf vars karriär är i fallande kämpar för att sälja sina bilder. Han erbjuder bland annat en översiktsbild av en stor folkmassa. Man ser otroligt många huvuden, tätt tätt ihop. Så avslöjar han sitt knep: Han har köpt ett paket köttfärs och kammat färsen innan han knäppte. Och det var långt innan drönaren sett dagens ljus ... Voilà!

Om du nu när du vet vad du tittat på vill kolla igen så har du de fem olika vykorten här: nr 1, nr 2, nr 3, nr 4 och nr 5.

Uppskattar "landskapets" storlek till cirka 20x20 cm.


Utsikt från samma väg. Det här är en vy som ögat brukar ta in ....

... liksom denna: träd, vatten, spännande himmel. 
Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. trodde jag var ensam om att gilla mossa och vara medlem i Mossornas Vänner, du kan få låna mina tidningar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack men jag ska akta mig för att låna saker att läsa, har så det räcker och blir över!

      Radera
  2. Där lyckades du lura mig. Trodde faktiskt att du hade investerat i en drönare - som tidig julklapp alltså.
    Men du lyckades ju med "experimentet" även utan drönare. Kul att se nåt som ingen annan ser:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker verkligen att det är fina "landskap"! Åtkomliga utan drönare ...

      Radera