torsdag, december 08, 2022

Önskelistan är kort

Mia i bokhörnan går i julklappstankar. Antar att det är därför som helgfrågan denna gång lyder Har du önskat dig något i julklapp?

Nej det har jag nog inte. Jag har det jag behöver, egentligen mer än det (har just varit till Myrorna med både skor och kläder). Vilket inte hindrar att jag blir glad om någon överraskar mig med ett litet paket! Men önskelistan är kort.

Fast jag har mina funderingar på att ge mig själv en present, även om jag väntar till mellandagsrean. Det måste nog bli en ny laptop. Den jag har är inte samarbetsvillig längre, jag får hela tiden gå tillbaka och korrigera det jag skrivit eftersom många tangenter inte levererar en endaste liten bokstav om man inte brukar rejält med våld.

Ska jag mot bättre vetande önska mig någon bok skulle det kunna vara årets Booker-vinnare som jag nämnde i går, lankesiske författaren Shehan Karunatilakas bok "The Seven Moons of Maali Almeida". Bland nyutgivet svenskt har jag blivit lite nyfiken på "Skriften i vattnet", John Ajvide Lindqvists senaste. Men jag har ju gjort slut med honom (eftersom han tar till "det övernaturliga" när knepiga händelser kräver förklaring) så frågan är om han ska få en ny chans.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. du kan ju börja med att skaffa nytt tangentbord 💻⌨️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Löst tangentbord till en laptop verkar inte idealiskt.

      Radera
  2. det var en rejäl liten julklapp! men Hanneles råd är väl inte så dumt? jag får ta i med hårhandskarna ibland på vissa tangenter som trilskas. min önskelista är väldigt kort. och mycket lättfattlig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maskiner håller inte i evigheter, så är det bara. Sen kan man ju bestämma sig för att byta till nyare version när som helst på året -
      ... så varför inte i juletid?

      Radera
  3. Med tanke på att du lägger upp minst ett inlägg per dag, så tycker jag absolut att du ska ge dig själv en ny laptop i present. Det gjorde jag för nästan två år sedan. Har redan nu insett att nuvarande dator inte kommer hålla lika länge som hans företrädare...
    John Ajvide Lindqvist skippade jag efter bok nummer 2. Hans debutbok var den bästa. Redan tvåan föll mig inte i smaken längre...

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAL är ingen jag hoppas särskilt mycket på --- och ja, jag tror att det blir en laptop snart. Men det är jobbigt att byta också.

      Radera
  4. En ny laptop tycker jag verkar vara perfekt. För egen del har jag allt och det jag mest önskar kan inte köpas. Att bli smärtfri.
    Men trevliga upplevelser och ev. en resa kan hjälpa till humörmässigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr delar du nog den känslan med många: boten mot haltande hälsa är inte lätt att köpa.

      Radera
  5. Klart du ska köpa dig en ny laptop. Finns ingen anledning att reta sig varje dag på att den man har inte fungerar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror du har helt rätt! Även om det kostar en hacka.

      Radera