söndag, december 04, 2022

Mera julskyltning

Flydde in under tak bland butikerna härom dagen när regnet överraskade mig, som naturligtvis inte hade paraply med mig ... Då hamnade jag vid den här disken, med skylten "JULCONCIERGE" vilket jag tycker var ett konstigt namn (concierge betyder ju portvakt på franska) men det visade sig vara ett lovvärt samarbete mellan Sturegallerian och Stockholms stadsmission. 

Här köpte jag en julklapp till ett barn jag inte känner, men som Stadsmissionen lämnar över mitt paket till, eftersom barnet i fråga kanske inte skulle få någon klapp annars. Dessutom köpte jag fina tulpaner. Dyra, visserligen, men en stor del av de pengarna går också till Stadmissionens verksamhet, som jag definitivt uppskattar. Bra grej!

Bageriets julskyltning faller mig också i smaken: enkel men snygg. Och så var jag verkligen på vippen att gå in i den där klädbutiken, för något "ytetterplagg" tror jag inte att jag har hur energiskt jag än letar  i garderoben. Fast kanske kan man leva utan?
 

Så blev det då Skyltsöndag igen! Skyltande bloggare har BP listat här, bara att klicka runt och bli road, arg eller tja vad som helst!

Andra ljuset är naturligtvis tänt i dag i min alternativa elljusstake – jag skyltar (eller
skryter) med min miljömedvetenhet ... fast mest försöker jag väl vara lite rolig ... vet
inte hur bra ni tycker att det går?
Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Alltså vem tar med sig ett paraply i december??? Inte du, och inte jag. Det är psykologiskt tror jag;-)
  Julconcierge-projektet är lovvärd. Gillar Stadsmissionens arbete. Hade en kompis som jobba frivilligt på Stadsmissionen på Söder.
  Pepparkakshus- skyltningen älskar jag. Stilren och enkel, så vill jag gärna ha det. Ofta är less more, helt klart.
  Det är ettriga ytterplagget - hahaha:-)
  Å din alternativa adventsljusstake är faktiskt rolig - som sagt, less is more;-)

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återstår att bestämma om man ska ha ett ytetterplagg ...

   Radera
 2. Här tar man med sig ett paraply i juletid och i synnerhet idag när det ösregnar.
  Jag blir så glad över allt julskyltande jag får till mig via dig och andra. Jag gillar din alternativa tanke om elljusstake, humoristisk, kanske inte så vacker men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä vacker är den inte, min "elljusstake", det är bara att erkänna! Problemet med paraply är att det nästan alltid blåser när det regnar.

   Radera
 3. Bra tanke där med Stadmissionen, själv brukar jag sända till Frälsningsarmén... antar att det är liknade mål. Den där sista ljusstaken var bara så bra. En fortsatt trevlig 2:a advent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går rätt ofta till Myrorna med överblivna saker, eller iofs till Stadsmissionen. Båda gör bra jobb, och gör skillnad för många, det är jag övertygad om. Hoppas du får en fin adventsvecka, utan regn (helst)!

   Radera
 4. Instämmer helt! Har också "anlitat" denna consièrge. Så bra initiativ. Fler borde ta efter. Skänker ofta till Stadsmissionen och tittar ofta in i deras butiker för ev. komplettering.
  Vad gäller paraply i Stockholms city så är det ju dessutom opraktiskt.
  Din ljusstake gillas. Himla kul idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas nu att nån unge blir glad för våra paket! Stadsmissionen gör ett fint jobb.
   Önskar dig en fortsatt fin advent, tror att det drar ihop sig till möss-väder ...

   Radera
 5. Nämen den butiksinnehavaren måste väl ändå vara totalt ordblind? Bageriets skyltning var fin med de nedtonade färgerna, det kan bli för mycket illrött och illgrönt...
  Jag försöker göra som du, handla där en del går till bra ändamål, julkransen köpte jag där hela beloppet går till ACT och deras julinsamling. Alla bäckar små...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra för samvetet att dela med sig lite i julrushen!

   Radera